Flutur vrea o schimbare in ceea ce priveste atitudinea angajatilor Spitalului Judetean Suceava fata de pacienti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerile administraţiei judeţene şi a Spitalului Judeţean Suceava consideră că este necesară o schimbare în ceea ce priveşte atitudinea faţă de pacienţi a angajaţilor principalei unităţi sanitare din judeţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a spus vineri că administraţia judeţeană şi Guvernul României au făcut un efort “uriaş” alocând, în ultimii ani, peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea condiţiilor de cazare şi dotările necesare la standarde europene la Spitalul Judeţean, arătând că este de dorit ca şi atitudinea personalului medical al acestei unităţi sanitare faţă de pacient să fie pe măsura acestui efort.

“Dorim să nu avem reproşuri, să nu avem oameni supăraţi, care nu vin de fericiţi aici, ci pentru că au nişte necazuri. Atitudinea medicului, a cadrului medical, trebuie să fie pe măsura dotării şi a efortului statului. Sigur că, din păcate, mai avem şi reproşuri şi nu doresc acest lucru, de aceea şi eu adresez această rugăminte corpului medical, o schimbare de atitudine în bine şi cu o deschidere totală. Ea există în cea mai mare parte, 24 de ore, dar dacă noi am răspuns prompt cu tot ce au solicitat dumnealor, cred că de aici încolo, problema este la dumnealor şi aşteptăm această solicitudine mai ales când este vorba de viaţa unui om”, a declarat şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur.

De cealaltă parte, şi directorul medical al SJU Suceava, Doina-Elena Ganea, a recunoscut că se impune o schimbare de comportament la mulţi dintre angajaţii unităţii.

“Este necesar ca, totuşi, noi să schimbăm atitudinea atât în ceea ce priveşte relaţia cu pacientul, cu familia, cât şi colaborarea între diferitele specialităţi. Oricât de mulţi bani investeşte statul, Consiliul Judeţean în spital, cu banii nu putem schimba atitudinea. Chiar şi calitatea actului medical, în ceea ce priveşte autodepăşirea care trebuie să ne mobilizeze permanent, şi să nu ne plafonăm”, a declarat Doina-Elena Ganea.


Intră acum și în grupul de