Hotelurile si pensiunile din Bucovina se intrec in oferte de Craciun si Revelion

Gradul de ocupare în Bucovina cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă este până în prezent de 72 la sută, cu peste 90 la sută grad de ocupare de Revelion, a declarat joi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, arătând că datele provin de la Biroul de turism al instituţiei. Şeful administraţiei judeţene a precizat că de Sărbătorile de Iarnă, gradul de ocupare va fi în zona Gura Humorului de 87 la sută, de 75 la sută în zona Vatra Dornei şi Vama, de 70 la sută în Putna şi de 55 la sută la Suceviţa.

Petrecerea unei mini-vacanţe de Crăciun sau de Revelion în Bucovina costă între 500 de lei de persoană şi 2600 de lei de persoană în funcţie de durata sejurului, clasificarea unităţilor de cazare, turiştii fiind răsfăţaţi cu plimbări cu sania, meniuri tradiţionale, grătare în zăpadă sau programe cu obiceiuri de iarnă.

Astfel, la Voroneţ, la o pensiune de trei stele, tariful este de 1000 lei/ persoană pentru patru zile, turiştii beneficiind de demipensiune, împodobirea bradului, aşteptarea Moşului, pomana porcului la ceaun cu mămăliguţă, colindători, cină festivă cu formaţie de muzica, iar la Suceviţa, la o pensiune de trei stele, pentru două nopţi de cazare tariful este de 650 lei/persoană şi include masă în regim de pensiune completă, meniu tradiţional oferit la restaurantul propriu, cina festivă în seara de Ajun, reprezentaţii folclorice cu datini şi obiceiuri, acces la piscina acoperită şi încălzită, saună şi sală cu fotolii vibro-masaj.

La Vatra Dornei, la o pensiune de trei stele, tariful este de 795 lei/persoană şi include cazare pentru cinci nopţi cu pensiune completă, pomana porcului, cina festivă în seara de Crăciun şi colindători.

De Crăciun, turiştii pot opta, totodată, pentru petrecerea a trei nopţi la o pensiune de trei stele din Câmpulung Moldovenesc, cu 500 lei/persoană, beneficiind de mic dejun plus masă festivă de Crăciun, în timp ce la Vama la o pensiune de două stele, tarifele sunt de 800 de lei/persoană pentru cinci zile, şi 1000 de lei/ persoană pentru şase zile, incluzând demipensiune şi masa festivă, împodobirea bradului, sosirea lui Moş Crăciun, colindători; plimbare cu sania trasa de cai, cu vin şi ţuică fiartă şi prânz haiducesc. Meniul este compus din bucate tradiţionale bucovinene cum sunt sarmalele, tochitura, ciuperci cu smântână , ciorbă de afumătură, ciorbă rădăuţeană, păstrăv în smântâna, tocini, pampuşte, afinată, vişinată, ţuică de prune de casă.

De Revelion, la Gura Humorului, tariful la o pensiune de trei stele este de 1.450 de lei/persoană şi include cinci nopţi de cazare cu demipensiune, cina de revelion cu program artistic, dar şi saună, în timp ce la Vatra Dornei, la un hotel de trei stele, la tariful de 1200 lei/persoană pachetul include cazare cu cu mic dejun pentru cinci nopţi, masa festivă de revelion.

La Suceviţa, la un hotel de patru stele, tariful de revelion pentru cinci nopţi de cazare este de 2.600 lei/persoană şi include pensiune completă, cina festivă dintre ani, băuturi alcoolice şi nealcoolice la mesele festive de revelion, prânz şi cina din 1 ianuarie, acces la zona SPA cu piscină, saună, sală de fitness, dar şi la biliard.

La Câmpulung Moldovenesc, oferta pentru trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele este de 230 euro/persoană şi include cazare în camera dublă cu demipensiune, cina festivă de Revelion şi cina festivă de 1 ianuarie.

De Revelion, la o pensiune de trei stele din Vama, tariful este de 1990 lei/persoană pentru cinci nopţi, cu mic dejun, dejun şi cină, masa de Revelion cu muzică de dans la alegerea oaspeţilor, dar şi program de plimbare cu sania trasă de cai, grătar pe zăpadă cu vin şi ţuică fiartă, o Seară bucovineană cu lăutari, un program de obiceiuri de iarnă cu urători şi mascaţi.

În localităţile judeţului Suceava vor fi organizate în perioada sărbătorilor de iarnă numeroase evenimente, de la concerte cu colinde de Crăciun şi programe cu urături şi obiceiuri locale de Anul Nou, dar şi Tăiatul porcului de Ignat sau pregătirea mesei de Crăciun, în cadrul Programului „Crăciun în Bucovina” coordonat de Consiliul Judeţean Suceava.

loading...