Judetul Suceava primeste importante sume de bani pentru infrastructura rutiera (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Bugetul judeţului Suceava pe anul viitor va primi o alocare importantă de fonduri financiare pentru lucrări în domeniul infrastructurii rutiere. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prin Ministerul Transporturilor, în Bucovina ar urma să ajungă peste 130 de milioane de lei.

Prezent pe parcursul zilei de joi, într-o vizită de lucru în municipiul Rădăuţi, şeful executivului judeţean a declarat că din aceşti bani „56 de milioane de lei sunt alocate pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor la şoseaua ocolitoare a municipiului Suceava, iar suma de 55 de milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor propuse pentru modernizarea şi lărgirea drumului ce face legătura între judeţele Suceava şi Botoşani fiind vorba de DN 29”.

Şoseaua de centură a municipiului reşedinţă de judeţ se întinde pe o lungime de 12,4 kilometri, întreaga investiţie ridicându-se la valoarea de 361 de milioane de lei, iar în prezent au fost executate mai bine de 40% din lucrări, în valoare de 110 milioane de lei şi au fost decontate lucrări în valoare de 88 milioane de lei. Lucrările la ruta ocolitoare a municipiului Suceava au început la sfârşitul anului 2008, încercându-se finalizarea şantierului în 2012.

O altă veste bună, după cum afirmă Gheorghe Flutur, este că aproape 6 milioane de euro vor fi primite pentru demararea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, încercându-se astfel scoaterea traficului greu de pe arterele rutiere ce traversează oraşul afectând grav casele oamenilor din zonă.

Primarul rădăuţenilor, Aurel Olărean, a declarat că este cea mai bună veste pe care a primit-o anul acesta şi că lucrările vor fi demarate în cel mai scurt timp. „Toate etapele premergătoare deschiderii şantierului au fost trecute cu bine fiind semnat şi contractul cu societatea constructoare. Aceşti bani ne vor permite pornirea şi finalizarea primului din cele cinci tronsoane ale şoselei de centură, în lungime de 3,5 kilometri”.

Întraga rută ocolitoare a municipiului Rădăuţi, a cărei costuri se ridică la valoarea a 22 de milioane de euro, se intinde pe aproximativ 16 km şi a fost împărţită în cinci segmente.


Intră acum și în grupul de