Peste 130 de ha de padure au fost restituite fostilor proprietari


Intră acum și în grupul de

Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Suceava, întrunită joi, a validat, în vederea reconstituirii dreptului de proprietate, 151,20 ha terenuri, din care 136,52 ha terenuri forestiere şi 14,68 ha terenuri agricole.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Suceava, Monica Tătaru, în cadrul şedinţei, au fost adoptate 64 hotărâri, pentru 43 persoane fizice, o obşte şi o unitate de cult.

Astfel, s-au emis trei hotărâri de validări terenuri agricole, pentru o suprafaţă totală de 10,92 ha teren, pentru trei persoane fizice (0,48 ha cu amplasament) şi pentru o unitate de cult, Parohia Ortodoxă Sf. Mucenic Dimitrie, Negostina, comuna Bălcăuţi, care a primit 9,94 ha pe vechiul amplasament şi pentru jumătate de hectar de teren agricol a primit numai dreptul de proprietate.

Totodată, au fost emise cinci hotărâri de validări terenuri cu vegetaţie forestieră, pentru o suprafaţă totală de 54,52 ha, pentru şase persoane fizice din care una a obţinut validarea pentru 3,52 ha, numai ca drept de proprietate şi pentru Obştea de pădure Berchişeşti.

În cadrul şedinţei au mai fost emise zece hotărâri pentru constituire teren aferent locuinţei, suprafaţa validată fiind de 0,61 ha, pentru zece persoane fizice, 12 hotărâri de validări amplasamente, pentru 82,97 ha teren, din care 0,97 ha teren agricol şi 82 ha teren forestier, pentru 17 persoane fizice, patru hotărâri privind acordarea de despăgubiri pentru suprafaţa de 2,60 ha teren agricol, pentru şapte persoane fizice, dar şi 18 hotărâri de modificări poziţii.

De menţionat că 12 solicitări au fost invalidate.


Intră acum și în grupul de