Intră acum și în grupul de
Colectivul de Limba engleză al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării a organizat joi, 8 mai a.c., cea de-a XI-a ediție a conferinței CONSENSUS, adresată studenților de la specializări cu și în limba engleză. Tema ediției de anul acesta, „Ambiguity and Doublespeakˮ („Ambiguitate textuală și manipulare discursivăˮ), a reunit doctoranzi și studenți la nivel de licență și masterat, provocându-i să investigheze fațetele și ipostazierile ambiguității și limbajului dublu.








Studentele doctorande Simina Ioana Anton, Iuliana Elena Asoltanei și Evelina Iulia Hreceniuc (Cîrdei) au susținut prezentări în plen la festivitatea de deschidere a conferinței.
Evenimentul a fost coordonat de conf. dr. Daniela Maria Marțole, asist. dr. Alina Nacu și asist. dr. Anca Elisabeta Turcu și s-a finalizat cu premierea celor mai interesante și meritorii comunicări științifice susținute de studenți pe secțiuni. Această manifestare anuală are ca scop încurajarea gândirii critice a studenților pentru o mai bună înțelegere a dinamicii discursive și a fenomenelor culturale din lumea contemporană, alocând atenție sporită reprezentărilor și practicilor textuale și culturale din spațiul anglofon.
Pe podium s-au regăsit unii dintre cei mai străluciți studenți ai specializărilor de limba engleză, premiul I fiind adjudecat de Abel Mîndrilă, programul de masterat Cultură și civilizație britanică în contextul globalizării, anul I, cu lucrarea Memes as Modern Doublespeak: Humor and Misinformation on Social Media, și de David-Alexandru Hostiuc, de la specializarea Limba și literatura engleză – Limba și literatura română, anul II, cu lucrarea Disguised in Strength: Narrative Ambiguity and the Language of Self-Deception in YuYu Hakusho’s Younger Toguro.
Premiul al II-lea a fost acordat studentelor din cadrul programului de licență Limba și literatura engleză – Limba și literatura română, anul III: Petronela Poștovei & Ioana Prisacariu, cu lucrarea Innocence and Ambiguity: Rewriting the Myth of the American Adam in National Narratives, respectiv Sofiia Shevchuk, cu lucrarea Idioms in Political Discourse.
Premiul al III-lea a fost obținut de către studentele din anul III, de la specializarea Limba și literatura engleză – Limba și literatura română Engleză-Română: Renata Fuksz, cu lucrarea Natural Language Processing: Structural Ambiguity Approaches and Resolution Methods, și Antoneta Ponepal, cu lucrarea Angels or Demons: The Dual Nature of Womanhood in Stoker’s Dracula.
Mențiunea i-a revenit studentei din anul III, Nicoleta-Ramona Acatrinei, care a prezentat lucrarea Decadence and Morality in The Great Gatsby: The Role of Jazz Music.
Un premiu special al juriului a fost acordat studentei masterande Larisa-Ilaria Tabără, keynote speaker la prezenta ediție, care s-a întors recent dintr-un stagiu Fulbright la Michigan State University, SUA, și care a fost premiată și în edițiile precedente ale conferinței CONSENSUS.
Intră acum și în grupul de