Un batran de 90 de ani din Bunesti s-a ales cu arsuri pe 80% din suprafata corpului, dupa ce a incercat sa schimbe o butelie de aragaz


Intră acum și în grupul de

Un batrân în vârstă de 90 de ani din localitatea Petia, comuna Buneşti, judeţul Suceava, a ajuns vineri la prânz în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava prezentând arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, după ce a încercat să monteze o butelie de aragaz.

Conform datelor oferite de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată, incidentul s-a petrecut chiar în casa bătrânului din satul Petia, unde Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit, cu două autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea incendiului care cuprinsese o cameră a locuinţei.

Când au ajuns la faţa locului, în interiorul altei camere, pompierii militari l-au găsit căzut pe jos şi proprietar, care prezenta multiple arsuri pe întreg corpul. „Din propriile mărturisiri, bătrânul a încercat să monteze furtunul de la aragaz la butelie, după care a vrut să verifice cu flacără dacă sunt scăpări”, a mai declarat Alin Găleată.

Din nefericire pentru bătrân, gazele combustibile scăpate s-au aprins, focul cuprinzând îmbrăcămintea acestuia. În ciuda vârstei şi a faptului că era cuprins de flăcări, omul a mai avut puterea să ia butelia şi să o scoată afară din casă.

Cu toate acestea, au ars aproximativ 10 metri pătraţi din acoperişul locuinţei, degradându-se şi pereţii portanţi ai casei.


Intră acum și în grupul de