Oficialitatile sucevene, primii cumparatori ai „Targului de Craciun 2011” deschis vineri seara in centrul Sucevei


Intră acum și în grupul de

„Târgul de Crăciun 2011” şi-a deschis porţile vineri seară, pe esplanda din faţa Palatului Administrativ, primii cumpărători fiind chiar oficialităţile sucevene care au achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele expuse pe tarabe de cei 33 de meşteri populari din judeţul Suceava.

Astfel, subprefectul Sucevei Angela Zarojanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, şi deputatul PDL e Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, au trecut pe la fiecare dintre expozanţii târgului, admirând şi apreciind meticulozitatea cu care au fost confecţionate obiectele de artă decorativă specifice sărbătorilor de iarnă, costumele populare, ţesăturile, măştile, sculpturile, ceramica, împletiturile din nuiele şi podoabele aduse de meşteri, precum şi calitatea produselor alimentare tradiţionale marca “Produs în Bucovina”.

Vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, a achiziţionat un ceas ornamental de perete confecţionat manual din lemn, menţionând faptul că punctualitatea îl reprezintă, în timp ce deputatul Sanda-Maria Ardeleanu şi subprefectul Angela Zarojanu au fost atrase de ustensilele culinare din lemn, dar şi de vesela din ceramică, ambele remarcând utilitatea ulcioraşelor expuse la târg.

“În această seară, la târg, totul mi-a atras atenţia. În primul rând atmosfera, muzica. Această piaţă din centrul Sucevei a devenit una tradiţională. La sfârşitul săptămânii, sucevenii vin măcar să vadă ce produse au mai adus producătorii noştri din judeţ. Atmosfera este extraordinară, iar produsele sunt nemaipomenite. Mi-am achiziţionat o scăciţă pentru usturoi, care poate fi folosită şi pentru maioneză şi un ceas de pus pe perete. Şi pentru că este o gospodină desăvârşită, mama mea va primi în dar acest ceas, tocmai ca să poată vedea timpul necesar creşterii cozonacului şi preparării produselor. Veniţi la târg, dragi suceveni!”, a transmis Sanda-Maria Ardeleanu.

Sucevenii se vor bucura de “Târgul de Crăciun 2011” până în data de 29 decembrie.


Intră acum și în grupul de