Au fortat Vama Siret cu peste o tona de usturoi in masina


Intră acum și în grupul de

Apropierea sărbătorilor de iarnă şi posibilitatea obţinerii unor câştiguri uşoare şi rapide i-a determinat pe trei cetăţeni români să forţeze Punctul de Trecere al Frontierei Siret cu peste o tonă de usturoi în spate.

Şi pentru că în această perioadă se vinde orice cei trei, două persoane de sex masculin cu vârsta de 25 şi respectiv 31 de zile şi o femeie de 35 de ani, s-au prezentat în vamă cu o autoutilitară marca Iveco încărcat aproape 220 de saci de usturoi cu greutatea de 4,9 kg fiecare şi 13 saci cu zahăr a câte 50 de kg fiecare.

Potrivit informaţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar Ilie Poroch, în urma controlului, s-a stabilit că era vorba de prea multă marfă, fapt pentru care echipa de control i-a solicitat şoferului să se întoarcă în Ucraina şi să revină cu o cantitate care să se încadreze în limita legală.

„În momentul în care i-au fost înmânate documentele de călătorie pentru a se deplasa în Ucraina, şoferul s-a întors brusc şi a demarat în trombă îndreptându-se spre România, fiind oprit la ieşirea din PTF Siret de poliţiştii de frontieră”, ne-au declarat aceleaşi surse.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră au luat măsura întoarcerii persoanelor şi autoturismului în vamă, unde mărfurile transportate (1073 kg în valoare de peste 5.700 de lei şi 650 kg de zahăr în valoare de circa 1.700 de lei) au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar şoferul sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 lei.

În plus, cei trei s-au ales şi cu dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, acte ce urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de