Hot de lemne, oprit de politisti cu focuri de arma dupa ce a atacat organele de ordine


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 23 de ani s-a ales cu dosar penal pentru ultraj după ce, prins în timp ce tăia în mod ilegal copaci dintr-o pădure, a atacat organele de ordine fiind oprit doar de focurile de armă.

Incidentul a avut loc miercuri noapte, în jurul orelor 23:00, când agenții Postului de poliție Cârlibaba, au fost sesizați de către un pădurar din cadrul Ocolului Silvic din localitate Cârlibaba, despre faptul că o persoană de sex masculin, din comună, se află în locul numit Găina și împreună cu alte trei persoane sustrag material lemnos.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de IPJ Suceava, când au ajuns la faţa locului, organele de ordine au identificat un tânăr de 23 de ani, care era în stare de ebrietate, iar la vederea polițiştilor s-a îndreptat spre unul dintre agenți și l-a lovit cu ambele brațe în zona pieptului rupând uniforma în partea superioară dreaptă.

„A fost necesară intervenția celuilalt polițist care a pulverizat cu spray lacrimogen spre agresor iar imediat tânărul recalcitrant s-a îndreptat spre acesta cu intenția clară de a-l lovi, motiv pentru care primul polițist agresat e efectuat somația de folosire a armamentului din dotare și a executat un foc în plan vertical”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Pantiru.

Din păcate, pădurea deasă şi întunericul l-au ajutat pe agresor să fugă fără a mai putea fi reţinut. Imediat însă, a fost dată alarma fiind constituită o echipă operativă din cadrul Secției de Poliției Rurală nr.15 Vatra Dornei, care după mai multe căutări, în jurul orei 01:00, l-au depistat pe suspect, fiind ulterior condus la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei pentru continuarea cercetărilor.


Intră acum și în grupul de