Incendiu in prima zi de Craciun, la Manastirea Sihastria Raraului, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit chiar in prima zi a Craciunului la Manstirea Sihastria Raraului din judetul Suceava. Potrivit informatiilor oferite de ISU Suceava, alarma a fost data imediat la Detasamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc, care a plecat imediat catre locul incendiului cu două autospeciale de stingere.

Cand au ajuns, pompierii militari au gasit transformate intr-un rug acoperişul şi etajul unei anexe din curtea manastirii, existand pericolul permanent ca flacarile sa se extinda la întreaga construcţie, la o clădire administrativă situată în apropiere, la un garaj şi magazia cu lemne.

Dupa aproape cinci ore de lupta cu flacarile incendiul a fost stins, dar nu inainte ca acesta sa distruga acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de 60 metri pătraţi si două camere de la etajul construcţiei, pe o suprafaţă de 50 metri pătraţi.

„Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări lăsate nesupravegheate, parterul construcţiei avand destinaţia de brutărie, iar etajul este rezervat cazării vizitatorilor”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al ISU Suceava, plt.maj. Alin Galeata.

Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.


Intră acum și în grupul de