Incendiu la un bloc de locuinte sociale din municipiul Radauti, judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un bloc de locuinţe sociale din municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava, a fost înecat în fum pe parcursul după-amiezii de marţi, după ce un puternic incendiu a izbucnit la mansarda clădirii.

Chemaţi de urgenţă în ajutor, pompierii militari au adunat un număr impresionant de forţe pentru limitarea pagubelor şi evitarea posibilelor pierderi de vieţi omeneşti.

Potrivit informaţiilor oferite de Biroul de presă din cadrul ISU Suceava, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi şi Gărzile de intervenţie Siret şi Vicovu de Sus au intervenit, cu nu mai puţin de şapte autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la blocul ce deservea 10 familii, aparţinând Primăriei municipiului Rădăuţi.

La sosirea militarilor, ardea acoperişul de tip mansardă, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie, un dispensar medical şi alte clădiri învecinate.

După aproape trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins, după ce au ars un apartament aflat în podul blocului, format din două camere şi bucătărie, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi acoperişul clădirii, construit pe astereală din lemn şi acoperit cu tablă zincată, pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi.

„Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului, neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile, iar din fericire, în urma incendiului, nu s-au înregistrat victime omeneşti”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de