Hotii de fier vechi s-au intors la munca. Doua sesizari primite de politistii suceveni intr-o singura zi


Intră acum și în grupul de

După o scurtă pauză pe timpul sărbătorilor de la trecerea dintre ani, hoţii de fier vechi s-au întors în forţă la ceea ce ştiu să facă mai bine, să fure! Doar pe parcursul zilei de marţi, poliţiştii suceveni s-au confruntat cu două sesizări de acest fel.

Prima dintre ele a venit din partea unui bărbat de 53 de ani din oraşul Solca. Acesteia, persoane necunoscute, i-au sustras din curtea locuinței ce îi aparține, 3 bare metalice tip șină.

Modul de acţiune al hoţilor este destul de ciudat pentru că şinele provin de la un gater dezafectat, au o lungime de aproximativ 6 m și o greutate de 150 de kg fiecare, iar la faţa locului nu au fost descoperite urme de răvăşire sau târâre.

Tot marţi, lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr.9 Moara au fost sesizați de un bărbat de 72 ani, din comuna Ilișești, judeţul Suceava, despre furtul a mai multor componente de materiale feroase și neferoase, de la locuința sa.

Din cercetările poliţiştilor rezultă faptul că în noaptea precedentă, autori necunoscuți, au pătruns în curtea locuinței sale de unde i-au furat mai multe componente de materiale feroase și neferoase: o cutie de viteze de la o combină uzată având o greutate de 340 kg, două bucăți de fontă în diametru de 75/25cm, având grosimea de 1,5 cm şi o placă din metal din fier brut în diametru de 1,20 metri.

În total, a fost sustrasă o cantitate de circa 640 kg fier vechi, fără ca cineva să audă vreun zgomot sau să vadă ceva, la fel ca şi în primul caz.

Poliţiştii încearcă acum să dea de urma autorilor.


Intră acum și în grupul de