Lungu: Anveloparea blocurilor trebuie facuta doar respectand normele ITM (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Toate şantierele care vor fi deschise anul acesta pentru efectuarea lucrărilor de anvelopare termică a blocurilor de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ trebuie să respecte toate normele de securitate şi protecţie a muncii.

În urma discuţiilor purtate cu inspectorii ITM Suceava, edilul-şef al municipiului Suceava, Ion Lungu, a spus că nu va mai accepta ca lucrările ce se vor face în 2012 pentru majorarea confortului termic la locuinţe să se deruleze dacă se încalcă normele de protecţie prevăzute de legislaţia în vigoare.

„Din fericire, pe parcursul anului trecut nu s-au înregistrat accidente de muncă tragice, ci doar incidentul de la finele anului din cartierul George Enescu, dar care a fost un act de sinucidere. Asociaţiile de proprietari trebuie să înţeleagă faptul că ei sunt contractantul şi beneficiarul şi răspund în cazul în care legea nu se respectă. Mai bine să fii mai precaut decât să cauţi soluţii după”, a declarat primarul oraşului Ion Lungu.

Lungu a mai afirmat că va avea grijă ca la fiecare contract încheiat să se ia legătura şi cu ITM Suceava pentru respectarea normelor.

Potrivit conducerii municipalităţii, pentru anul 2012 au fost trimise deja către Bucureşti situaţiile necesare prin care Primăria Suceava a solicitat alocarea fondurilor necesare pentru reabilitarea termică a 7.500 de apartamente.


Intră acum și în grupul de