Lungu: „Subiectul deseurilor la Suceava e unul de campania electorala”


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă la sediul Primăriei Suceava

Ion Lungu, primarul Municipiului Suceava

TEXT LIVE:

“Au început plăţile la Primăria Suceava pentru taxe şi impozite. Avem mai multe modalităţi de achitare a taxelor, inclusiv cu cardul sau pe internet. Plăţile on line sunt foarte puţine. Din 1960 de persoane care au plătit până azi, doar 9 au folosit internetul.

Principala prioritate este fundamentarea bugetului pe 2012. Ponderea cea mai mare o au cheltuielile pe învăţământ, faţă de transport cum a fost în 2011.

E un an al austerităţii maxime, dar şi unul al continuării dezvoltării oraşului. Urmează să dezbatem bugetul, şi pe 26 ianuarie îl vom aproba în Consiliul Local.

La cei opt ani de Primărie şi încă patru de consilier local ştiu cum se pune problema câinilor fără stăpân. Trebuie strânşi toţi de pe străzi. Nu vom face rabat.

Am avut o solicitare de la ITM pentru o colaborare cu asociaţiile de proprietari în cazul reabilitării blocurilor. Să nu avem surprize neplăcute ca în alte părţi.

În 2012 vom aloca undeva la 5 miliarde de lei vechi Spitalului Judeţean. Vom acorda o atenţie deosebită dispensarului de la Iţcani.

Ne propunem să promovăm cât mai mult Cetatea de Scaun a Sucevei. Vom încerca să organizăm cât mai multe evenimente acolo. Subiectul deşeurilor la Suceava e unul de campania electorală. Pe 26 vom prezenta cum stau lucrurile. PSD e şi el vinovat de ce se întâmplă acum cu deşeurile.”


Intră acum și în grupul de