Premiera in politica suceveana: Alegeri primare pentru validarea candidatilor PSD Suceava la viitoarele alegeri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Candidaţii proprii ai PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, la cele de consilieri judeţeni şi pentru funcţiile de primar în localităţile unde PSD va desemna candidaţii vor fi validaţi în urma unor alegeri primare pe care social-democraţii suceveni vor să le organizeze în luna iunie, când este termenul organizării alegerilor locale, care însă au fost amânate de actualul guvern.

„Dacă ei nu fac alegeri, le facem noi. Măcar acest gen de alegeri primare”, a declarat marţi preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, într-o conferinţă de presă.

Potrivit liderului PSD Suceava, în funcţie de discuţiile cu partenerii din USL există posibilitatea ca la alegerile primare să participe şi candidaţii liberali.

Nechifor a subliniat că aceste alegeri primare vor valida candidaţii social-democraţi pentru funcţiile de primar în localităţile unde PSD va desemna candidaţii şi nu va exista o competiţie între candidaţi în cadrul USL. El a arătat că pentru validarea candidaturilor de consilieri judeţeni se va proceda la vot deschis pe listă, iar în funcţie de numărul de voturi obţinute se va stabili ordinea pe liste la alegerile viitoare.

Nechifor a mai spus că aceste alegeri primare presupun şi campanie electorală internă şi a menţionat că vor fi folosite şi mijloacele mass-media pentru promovarea candidaţilor. El a mai declarat că la aceste alegeri vor putea vota toţi cetăţenii cu drept de vot şi nu doar cei care sunt membri sau simpatizanţi ai PSD.

Preşedintele PSD Suceava este candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava, iar pentru funcţia de primar al municipiului Suceava urmează ca PNL să desemneze un candidat în perioada următoare.

Nechifor a mai declarat că USL Suceava va stabili săptămâna viitoare calendarul acţiunilor electorale pentru acest an. „Vom face un program de campanie pentru că suntem hotărâţi, atât noi cât şi liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, să câştigăm alegerile în 2012 inclusiv în judeţul Suceava”, a mai spus liderul PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de