Cladirea fostului CAP Costana, calcata de hoti


Intră acum și în grupul de

Complexul magaziilor fostului CAP Costâna, judeţul Suceava, a fost vandalizat de hoţi, care au furat din interior tot ce au găsit mai de preţ.

Potrivit informaţiilor oferite de IPJ Suceava, clădirea este în momentul de faţă în proprietatea unei societăţi comerciale din municipiul reşedinţă de judeţ, la care sunt asociaţi o suceveancă şi un cetăţean italian, iar din luna septembrie a anului trecut aceştia sunt plecaţi în Italia. De complex se mai îngrijeşte din când în când tatăl sucevencei, o persoană de 62 de ani din comuna Todireşti, care de altfel a şi descoperit cele întâmplate pe parcursul zilei de miercuri.

Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că spărgătorii au pătruns în clădire prin folosirea de chei potrivite, iniţial într-o bucătărie, de unde au sustras un cuptor cu microunde, precum şi o antenă TV de cameră. „Din această încăpere, prin dislocarea unei sobe tip godin ce se afla încastrată în perete, s-a creat o deschizătură prin care s-a pătruns în ultima încăpere, de unde autorii au furat un flex cu pânză abrazivă, o drujbă de provenienţă italiană, un polizor cu două pietre, două bormaşini dintre care una electrică şi una cu acumulator, două boxe audio de dimensiuni mari, o staţie de amplificare, 4 sau 5 aparate foto fără să se cunoască mărcile şi cca. 6-7 ceasuri de mână”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Valoarea totală a bunurilor furate a fost stabilită la o primă evaluare la suma de aproximativ 80 de milioane de lei vechi, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Intră acum și în grupul de