Peste 3 ore de lupta cu flacarile pentru stingerea unui incendiu izbucnit, joi dimineata, in Stulpicani


Intră acum și în grupul de

O misiune deosebit de grea au avut pompierii militari, joi dimineaţă, după ce o gospodărie particulară din comuna Stulpicani, judeţul Suceava, a fost înghiţită de flăcări.

Pentru localizarea şi stingerea incendiului, Garda de intervenţie Gura Humorului şi Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Stulpicani, au intervenit cu nu mai puţin de patru autospeciale.

„La sosirea pompierilor, ardeau acoperişul casei de locuit şi acoperişul unei anexe, construite pe astereală din lemn şi acoperite cu şindrilă, existând pericolul de propagare la adăpostul de animale şi o locuinţă învecinată”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată.

Aproape trei ore şi jumătate s-au luptat pompierii cu flăcările, intervenţia fiind deosebit de dificilă deoarece intervenţia militarilor s-a desfăşurat în condiţiile unei temperaturi de -29 de grade Celsius.

Flăcările au înghiţit tot ce au întâlnit în cale, casa gospodăriei şi o anexă a acesteia transformându-se în scrum. Mai mult, în urma incendiului, proprietarul, în vârstă de 57 de ani, a suferit arsuri de gradul III şi IV la picioare şi la nivelul abdomenului, şi arsuri de gradul I şi II, la nivelul feţei şi pe mâini în încercarea de a stinge el pârjolul.

„Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului, deteriorat”, a mai adăugat Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de