Doi traficanti de tigari, prinsi de vamesi pentru a doua oara doar in acest an


Intră acum și în grupul de

Traficanţii de ţigări nu se învaţă minte şi pace! Organele de control din PTF Siret, judeţul Suceava au întocmit două dosare penale în tot atâtea zile pentru doi bărbaţi care au fost prinşi din nou încercând să introducă produse de tutun de contrabandă chiar dacă au mai fost amendaţi pentru acest lucru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar Ilie Poroch, marţi şi miercuri, cei doi s-au ales cu dosare de cercetare penală după ce s-au prezentat pentru a reveni în ţară din Ucraina, unul cu 200 de pachete iar celălalt cu 400 de pachete.

Primul traficant, în vârstă de 36 de ani, este din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, şi a ascuns ţigările în autoturismul proprietate într-un locaş special amenajat în jurul roţii de rezervă. Pe lângă amenda de 6.000 de lei omul a pierdut şi maşina care a fost reţinută de organele de control în vederea confiscării.

Cel de-al doilea traficant are 44 de ani şi este din municipiul Galaţi. Potrivit aceloraşi surse, acesta s-a prezentat miercuri dimineaţă, în Vama Siret cu maşina proprie după ce în prealabil a ascuns 400 de pachete de ţigări sub locaşul roţii de rezervă şi lângă schimbătorul de viteze.

„Deoarece ţigările erau ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal persoanei în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, deoarece a fost depistată a doua oară în decursul acestui an în timp ce încerca să introducă în ţară prin sustragerea de la controlul vamal a unei cantităţi de ţigări iar autoturismul a fost confiscat”, a declarat Ilie Poroch.


Intră acum și în grupul de