Descinderi cu mascati la primele ore ale zilei de sambata in 9 case din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

La primele ore ale zilei de sâmbătă, în nu mai puţin de 9 locaţii din judeţul Suceava, proprietarii caselor s-au trezit că la uşă le bat mascaţii.

Potrivit datelor obţinute din partea Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, acţiunea a fost derulată în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului în mai multe cauze de furt a căror părţi vătămate au fost patru persoane din Câmpulung Moldovenesc, două din comuna Vama şi o victimă din oraşul Gura Humorului, judeţul Suceava.

Astfel, “sâmbătă, începând cu orele 06:00 au fost puse în aplicare autorizaţiile de efectuare a percheziţiilor emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, fiind vizate locaţii ale persoanelor suspecte respectiv 2 în oraşul Gura Humorului, 5 în municipiul Câmpulung Moldovenesc şi câte una în comunele Pojorâta şi Sadova” ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ.

Urmare a efectuării pecheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri sustrase în timpul furturilor date, electronice, bijuterii, obiecte de îmbrăcăminte, electrocasnice, instrumente muzicale şi alte bunuri. O parte însemnată a prejudiciului a fost astfel recuperată şi restiuită părţilor vătămate lunându-se totodată măsura indisponibilizării în vederea continuării cercetărilor pentru 3 autoturisme ce au fost folosite la comiterea infracţiunilor.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au emis ordonanţe de reţinere pentru 8 persoane, autori ai furturilor sau complici ai acestora, doi tineri de 23 şi respectiv 27 de ani din comuna Sadova, doi fraţi de 17 şi 23 de ani din Pojorâta, jud. Suceava şi patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 49 de ani, trei din Câmpulung Moldovenesc şi unul din Gura Humorului.

“Concomitent cu percheziţiile, s-au realizat verificări la o casă de amanet din municipiul Cîmpulung Moldovenesc, având ca rezultat lăsarea în custodie a bijuteriilor ce fac obiectul unor contracte de amanet, cât şi la o societate din oraşul Gura Humorului care comercializează bijuterii, având ca rezultat lăsarea în custodie a mai multor bijuterii, toate acestea urmând a face obiectul verificărilor pentru a se stabili dacă provin din infracţiuni” a mai adăugat insp. Ionuţ Epureanu.

Toate persoanele reţinute urmează a fi prezentate instanţei de judecată cu propunerea arestării preventive pentru 29 zile, urmând a se extinde cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de