Un barbat care a vandalizat doua case a fost descoperit cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere


Intră acum și în grupul de

Autorul unor acţiuni de vandalizare a două case de vacanţă situate pe raza localităţii Horodnicul de Sus, judeţul Suceava, a fost identificat de poliţişti după ce organele de ordine au vizionat filmele surprinde de camere video montate la una dintre ele.

Lucrătorii Secţiei Poliție Rurală nr.3 Marginea au fost sesizați de cele întâmplate de unul dintre proprietari, un bărbat de 48 de ani din municipiul Rădăuți care a profitat de vremea plăcută de sâmbătă şi a trecut în vizită prin Horodnic, observând că pe lângă imobilul ce-i aparţine de suferit a avut şi casa vecinului.

„Cu ocazia deplasării la faţa locului polițiștii au constatat că cele două case de vacanță sunt situate pe un drum forestier izolat, fără a fi asigurate cu pază, însă casa părţii vătămate este prevăzută cu sistem de supraveghere video. Astfel s-a constatat în noaptea de 11 martie, în jurul orelor ora 00:30, un bărbat aflat în stare de ebrietate, a pătruns în curtea părţii vătămate unde a spart lampadarele de la doi stâlpi de iluminat, a spart un geam de la terasă și a distrus soba de teracotă de pe terasă, fără a pătrunde în locuinţă, valoarea pagubelor fiind de circa 5.000 lei” ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

La casa de vacanță vecină cu prima, autorul a distrus ușa de la intrare, a spart un geam termopan, după care a pătruns în holul imobilului, unde a distrus și aruncat pe fereastră două corpuri suspendate de mobilier, precum și vesela și tacâmurile găsite prin imobil, fără a sustrage bunuri, valoarea pagubelor fiind de circa 3.000 lei.

În urma măsurilor întreprinse, autorul a fost identificat în persoana unui bărbat de 58 de ani, din comuna Vicovu de Jos, cunoscut cu afecțiuni psihice, care a fost internat la Secția psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuți iar după definitivarea cercetărilor se va dispune procedural.


Intră acum și în grupul de