Hotii au furat tot ce au gasit, chiar si repartitoarele de la calorifere


Intră acum și în grupul de

O casă aflată în constructie la marginea localităţii Ipoteşti, judeţul Suceava, parcă i-a invitat pe spărgători să o viziteze după ce proprietarul a lăsat-o fără nici un fel de supraveghere mai bine de două săptămâni.

Mai mult, pentru că nu avea nici gard împrejmuitor, hotilor nu le-a fost foarte greu să ajungă în clădire după ce au forţat un geam termopan, de la parter, iar de aici au sustras două mașini de șlefuit parchetul, un robot de bucătărie, repartitorul pentru căldură a caloriferelor, iar prin tragere, conductorii de electricitate pentru aparatele electrice, din cupru, aflaţi montaţi în pereţi.

În plus, din apropierea locuinței, dintr-o magazie din scândură, asigurată cu lacăt, au sustras 10 m de conductor din cupru de 10 mm pentru instalația termică precum și două țevi de 4 m, în valoare totală de 3.000 lei.

O altă spargere a fost dată pe parcursul weekend-ului, la sediul unei societăți comerciale din comuna Cornu Luncii, judeţul Suceava.

De aici, autori rămaşi necunoscuţi au sustras un compresor, iar dintr-o încăpere a grajdului de animale ce aparţine unităţii, au sustras un generator electric și un aparat de sudură.

“Din declarațiile administratorului, de 41 ani, din comuna Şcheia, a rezultat faptul că una din îngrijitoare a lăsat cheia ușii de acces de la camera de muls într-o țeavă, iar autorii au folosit cheia pentru a descuia și pătrunde în încăpere, prejudiciul fiind stabilit la valoarea de circa 10.000 lei” ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

În ambele cazuri s-au dispus măsuri pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de