Specializari si calificari profesionale noi pentru elevii din scolile sucevene. Detalii aici (VIDEO)

Nouă licee din judeţul Suceava (opt de stat şi unul particular) şi-au propus să ofere elevilor în anul şcolar 2012-2013 noi niveluri de învăţământ, de specializări, şi de calificări profesionale, a informat adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Vasile Monacu, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi.

Potrivit acestuia, conform calendarului, unităţile de învăţământ respective au depus la ARACIP documentaţia în vederea obţinerii autorizării de funcţionare provizorie, urmând a fi vizitate de experţii evaluatori ARACIP până la data de 15 aprilie 2012.

“Cele mai multe cereri de autorizare sunt pentru nivel liceal, filiera tehnologică. Astfel, Colegiul Agricol Fălticeni propune – Tehnician în agroturism şi Tehnician în achiziţii şi contractări, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” din Suceava propune o clasă cu specializarea – Coafor stilist, Colegiul ”Alexandru cel Bun” din Gura Humorului – o clasă de Tehnician în gastronomie, iar Grupul Şcolar Cajvana propune o clasă a IX-a cu specializarea – Tehnician în construcţii şi lucrări publice.

Două colegii tehnice sucevene îşi vor diversifica oferta educaţională pentru anul şcolar 2012-2013 cu specializări din cadrul filierei teoretice: Colegiul Tehnic << Al. I. Cuza >> din Suceava va oferi o clasă de Filologie, iar Colegiul Tehnic << Samuil Isopescu >> din Suceava, o clasă de Filologie şi una de Ştiinţe sociale”, a declarat Vasile Monacu.

Totodată, adjunctul IŞJ Suceava a arătat că autorizare pentru nivel gimnazial (clasa a V-a) au solicitat două colegii din municipiul Câmpulung Moldovenesc – Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă” şi Colegiul Silvic ”Bucovina”. “Colegiul Silvic << Bucovina >> din Câmpulung Moldovenesc va oferi elevilor interesaţi o clasă de şcoală profesională cu calificarea – Mecanic auto. Către formarea adulţilor prin şcoală postliceală sau şcoală de maiştri s-au orientat Colegiul Tehnic << Al. I. Cuza >> din Suceava – calificarea Tehnician în transporturi interne şi internaţionale, Colegiul Tehnic << Samuil Isopescu >> din Suceava – calificarea Maistru la construcţii de căi ferate, drumuri şi poduri şi Colegiul Economic << Dimitrie Cantemir >> din Suceava – calificarea Agent de gestiune în unităţi de cazare şi alimentaţie”, a spus Monacu.

Precizăm că Liceul Particular ”Ţara de Sus” din Vatra Dornei propune înfiinţarea începând cu anul şcolar 2012-2013 a unei clase cu specializarea Filologie, iar în cursul acestui an şcolar a fost acreditată o grădiniţă particulară – Grădiniţa cu Program Prelungit ”Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.