Specializari si calificari profesionale noi pentru elevii din scolile sucevene. Detalii aici (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Nouă licee din judeţul Suceava (opt de stat şi unul particular) şi-au propus să ofere elevilor în anul şcolar 2012-2013 noi niveluri de învăţământ, de specializări, şi de calificări profesionale, a informat adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Vasile Monacu, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi.

Potrivit acestuia, conform calendarului, unităţile de învăţământ respective au depus la ARACIP documentaţia în vederea obţinerii autorizării de funcţionare provizorie, urmând a fi vizitate de experţii evaluatori ARACIP până la data de 15 aprilie 2012.

“Cele mai multe cereri de autorizare sunt pentru nivel liceal, filiera tehnologică. Astfel, Colegiul Agricol Fălticeni propune – Tehnician în agroturism şi Tehnician în achiziţii şi contractări, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” din Suceava propune o clasă cu specializarea – Coafor stilist, Colegiul ”Alexandru cel Bun” din Gura Humorului – o clasă de Tehnician în gastronomie, iar Grupul Şcolar Cajvana propune o clasă a IX-a cu specializarea – Tehnician în construcţii şi lucrări publice.

Două colegii tehnice sucevene îşi vor diversifica oferta educaţională pentru anul şcolar 2012-2013 cu specializări din cadrul filierei teoretice: Colegiul Tehnic << Al. I. Cuza >> din Suceava va oferi o clasă de Filologie, iar Colegiul Tehnic << Samuil Isopescu >> din Suceava, o clasă de Filologie şi una de Ştiinţe sociale”, a declarat Vasile Monacu.

Totodată, adjunctul IŞJ Suceava a arătat că autorizare pentru nivel gimnazial (clasa a V-a) au solicitat două colegii din municipiul Câmpulung Moldovenesc – Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă” şi Colegiul Silvic ”Bucovina”. “Colegiul Silvic << Bucovina >> din Câmpulung Moldovenesc va oferi elevilor interesaţi o clasă de şcoală profesională cu calificarea – Mecanic auto. Către formarea adulţilor prin şcoală postliceală sau şcoală de maiştri s-au orientat Colegiul Tehnic << Al. I. Cuza >> din Suceava – calificarea Tehnician în transporturi interne şi internaţionale, Colegiul Tehnic << Samuil Isopescu >> din Suceava – calificarea Maistru la construcţii de căi ferate, drumuri şi poduri şi Colegiul Economic << Dimitrie Cantemir >> din Suceava – calificarea Agent de gestiune în unităţi de cazare şi alimentaţie”, a spus Monacu.

Precizăm că Liceul Particular ”Ţara de Sus” din Vatra Dornei propune înfiinţarea începând cu anul şcolar 2012-2013 a unei clase cu specializarea Filologie, iar în cursul acestui an şcolar a fost acreditată o grădiniţă particulară – Grădiniţa cu Program Prelungit ”Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.


Intră acum și în grupul de