La Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi Falticeni, a avut loc „Ziua Portilor Deschise”


Intră acum și în grupul de

Zeci de elevi din cadrul instituţiilor de învăţământ din municipiu au vizitat marţi, 3 aprilie, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni de „Ziua Porţilor Deschise”, prilejuită de sărbătorirea a 162 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, informează într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al instituţiei din Fălticeni, cpt. Irina Airinei.

„Începând cu ora 09.30, elevi de clase primare şi gimnaziale, coordonaţi de profesori şi învăţători au vizionat un film de prezentare a şcolii, au vizitat muzeul unităţii ce deţine o colecţie impresionantă de ordine şi medalii, precum şi biserica şi spaţiile de cazare ale elevilor jandarmi.

Ceremonia a început cu acordarea onorului comandantului şcolii care a prezentat cuvântul inspectorului general al Jandarmeriei Române: << Ziua de 3 aprilie reprezintă un reper în istoria militară modernă a României, care a pătruns deja în conştiinţa publică. La acea dată, semnând Ofisul domnesc prin care promulga Anaforaua Divanului obştesc al Moldovei, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a reaşezat pe baze noi Corpul Slujitoresc dislocat la Iaşi, orientând juridic instituţia nou înfiinţată – Corpul Jandarmilor spre asigurarea libertăţilor cetăţeneşti şi a ordinii de drept în stat >> ” arată Irina Airinei în document.

Potrivit acesteia, în cadrul festivităţii, pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, 7 cadre militare au fost recompensate cu „mulţumiri” de către eşalonul superior, 11 de către conducerea unităţii, iar unui ofiţer şi unui subofiţer le-au fost acordate distincţii de serviciu pentru „îndeplinirea în condiţii deosebite a misiunilor încredinţate”. „De asemenea, locotenent colonel Mihai Munteanu, şeful Biroului Planificare Metodică şi Informare Documentare, a fost avansat înaintea expirării stagiului minim la gradul de colonel. În continuare, exerciţiul demonstrativ prezentat de elevii jandarmi a cuprins aspecte practice din exercitarea misiunilor de ordine şi siguranţă publică din competenţa Jandarmeriei. Participanţii au avut posibilitatea să viziteze tehnica şi armamentul din dotare şi să adreseze întrebări elevilor şi cadrelor jandarmi cu privire la modul de folosire a acestora”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de