Premiera la editia din acest an a Concursului National de creativitate în domeniul software “Linfo@SV”, desfasurat la Suceava. Vezi aici despre ce este vorba (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cea de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional ”Linfo@Sv” desfăşurată în perioada 4-6 aprilie 2012, la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” din Suceava a adus ca noutate în acest an, participarea în competiţie a elevilor de clasa a III-a, a IV-a şi a VIII-a.

Potrivit directorului Colegiului de Informatică Virginel Iordache, concursul găzduit de prestigioasa unitate de învăţământ, se adresează atât elevilor de gimnaziu, cât şi elevilor de liceu, desfăşurându-se în două zile, pe următoarele secţiuni: Învăţămant primar – elevii claselor a III-a şi a IV-a; Concurs de desene pe calculator cu tema “Lumea poveştilor”. În timpul concursului elevii au realizat un desen pe calculator sau o prezentare PowerPoint a uneia dintre următoarele poveşti, la alegere: “Păcală în satul lui”, de Ioan Slavici, “Mica sirenă”, de Hans Christian Andersen, “Harap Alb”, de Ion Creangă; Învăţământ gimnazial – elevii claselor a VIII–a; Concurs de informatică şi logică-matematică “InfoSmart”. Concursul a constat într-un test grilă alcătuit din probleme de logică şi de matematică cu grade diferite de dificultate. Concursul s-a desfăşurat în data de 4 aprilie 2012, astfel: ora 09.00 – Secţiunea „InfoSmart”, ora 11.00 – Secţiunea „Îmi plac poveştile”. La Învăţământ liceal destinat claselor a-IX-a şi a-XII-a, care va avea loc joi, 5 aprilie, elevii vor aborda următoarele aspecte – soft educaţional, pagini WEB, soft utilitar, jocuri şi multimedia: postere şi filme cu tema “Solidaritatea între generaţii”.

La deschiderea oficială a Concursului Naţional de creativitate în domeniul software “Linfo@SV” care a avut loc miercuri, la Colegiul de Informatică din Suceava, a fost prezent şi prof. univ. dr. ing. Ştefan-Gheorghe Pentiuc, decan al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor în cadrul USV, care a transmis elevilor prezenţi la eveniment: „Dacă vă gândiţi la ceva nou în informatică aş vrea să vă gândiţi la inteligenţa ambientală şi la calculul omniprezent cu care ne ocupăm şi noi, cercetări foarte interesante privind evoluţia calităţii vieţii, comunicaţiile între persoane, resurse de energie ş.a. Ne dorim admiterea fără examen în cadrul USV a elevilor care vor reuşi să ocupe un loc fruntaş în cadrul competiţiei << Linfo@SV >> , însă numai după înregistrarea examenului la Minister, întrucât trebuie să intre într-un ordin de ministru”.

La deschiderea oficială a concursului a luat parte şi primarul Sucevei, Ion Lungu care a întărit faptul că Primăria Suceava susţine inovaţia şi creativitatea. „Ne interesează o colaborare de perspectivă – Colegiul Naţional de Informatică << Spiru Haret >> – Universitatea << Ştefan cel Mare >> – Primăria municipiului Suceava. Atunci când spui creativitate te gândeşti la un concept nou. Sper să găsiţi acest concept în domeniul informatic care este atât de important”, a spus Lungu.

Reamintim că la Concursul Naţional de creativitate în domeniul software “Linfo@SV” participă în aceste zile în jur de 100 de elevi proveniţi din următoarele judeţe ale ţării: Suceava, Piatra Neamţ, Iaşi şi Bacău.


Intră acum și în grupul de