Perchezitii in judetul Suceava, fiind vizata o retea de comercializare de autoturisme de lux furate. Vezi aici cum a decurs actiunea (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şase percheziţii domiciliare privind destructurarea unei grupări de hoţi de maşini noi de lux din ţară şi străinătate au avut loc luni în localităţi ale judeţului Suceava. Potrivit unor surse din IPJ Suceava, monitorizarea unei grupări care fura maşini noi de lux din ţară şi străinătate pe care le vindeau apoi a fost începută din luna februarie.

Percheziţiile, la care au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, au fost efectuate la patru persoane suspecte de comercializarea unor autoturisme de lux provenite din furturi din ţară şi străinătate, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate sume de bani, înscrisuri şi alte mijloace materiale de probă.

De asemenea, au fost indisponibilizate şi şapte autoturisme de lux cu o valoare de circa 250.000 euro, urmând să fie făcute constatări tehnico – ştiinţifice şi alte verificări prin canalele de cooperare poliţienească internaţionale pentru clarificarea situaţiei juridice a acestora.

Sursa citată precizează că la percheziţia efectuată la domiciliul unuia dintre suspecţi din comuna Vereşti s-au înregistrat incidente între membrii familiei acestuia, susţinuţi şi de alte persoane din comunitate, poliţiştii fiind nevoiţi să folosească substanţe iritant lacriomogene şi a fost tras şi un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare.

În acest caz s-a dispus începerea urmăririi penale faţă patru suceveni pentru înşelăciune, complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, cu participaţii diferite.

Doi dintre aceştia au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore urmând să fie înaintată şi propunerea de arestare preventivă. Totodată, se va propune arestarea preventivă în lipsă a unui suspect care nu a fost găsit şi se continuă acţiunile de căutare.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale din IJP Suceava pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de