Parjol in doua gospodarii, luni dupa-amiaza, in localitatea Mihoveni, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de pompieri Suceava, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şcheia, a intervenit cu patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Mihoveni, luni după-amiază în jurul orelor 14:30.

“La sosirea echipajelor, ardeau anexele a două gospodării, mansarda unei case şi, parţial, podul locuinţei învecinate, existând pericolul ca focul să cuprindă cu totul cele două case de locuit, propagarea flăcărilor fiind favorizată de vântul puternic şi de materialul lemnos din care erau construite clădirile”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată.

La gospodăria de la care a pornit incendiul au ars un garaj, o magazie şi un adăpost de animale, mansarda casei şi circa 160 baloţi de lucernă. La cea de-a doua gospodărie cuprinsă de flăcări au ars o magazie, un adăpost de animale şi o bucătărie de vară, 16 căpriori din lemn, trei metri cubi de cherestea şi o fântână din lemn.

“Echipajul pompierilor SMURD a acordat ajutor soţiei primului proprietar, în vârstă de 28 de ani, care a avut un atac de panică, fără ca femeia să necesite transportul la spital”, a mai adăugat Alin Găleată.

După aproape trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat pompierii reuşind să salveze cele două case de locuit, din primele cercetări rezultând că tot necazul a pornit de la un scurtcircuit produs la un cablu electric neizolat corespunzător.


Intră acum și în grupul de