O noua campanie de colectare a deseurilor electrice si electronice, la Suceava. Afla aici care sunt cele sase puncte de colectare amplasate in oras


Intră acum și în grupul de

O nouă campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice se va desfăşura sâmbătă, 12 mai 2012, în municipiul Suceava, informează viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

Potrivit acestuia, campania va fi derulată de către Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, în colaborare cu Primăria Municipiului Suceava.

„În municipiul Suceava vor fi amplasate şase puncte de colectare. Astfel, cetăţenii îşi vor putea duce propriile deşeuri electrice şi electrocasnice în: Parcul Florea Vladimir, bd. 1 Mai (în faţa Policlinicii), în apropierea Colegiului Naţional << Petru Rareş >>, str. Petru Rareş – vizavi de Piaţa Agroalimentară, în apropierea Colegiului de Artă << Ciprian Porumbescu >> , str. Staţiunii – în faţa magazinului Premier, în apropierea Şcolii cu clasele I-VIII Nr.9 din Obcine, bd-ul George Enescu – Complex Curcubeul – în apropierea Colegiului Naţional de Informatică << Spiru Haret >> , calea Burdujeni – vizavi de Piaţa Agroalimentară, în apropierea Şcolii Nr.11 şi pe str. Gării – vizavi de Gara Iţcani, în apropierea Şcolii Nr.7”, a declarat Harşovschi.

Acesta a precizat că pentru promovarea acţiunii iniţiate de RoRec, în perioada 7-11 mai 2012, în şcolile şi liceele sucevene vor fi distribuite materiale promoţionale aferente campaniei (şepci, tricouri, pixuri). „De asemenea, în ziua campaniei, un profesor însoţit de doi elevi se vor afla la fiecare punct de colectare împărţind pliante informative trecătorilor. Pentru persoanele vârstnice sau imobilizate la domiciliu, punem la dispoziţie următorul număr de telefon: 0753/616.244. Apelând acest număr, ele vor beneficia de transportul gratuit al deşeurilor cu care doresc să contribuie la campanie”, a adăugat adjunctul primarului Ion Lungu.

El a mai menţionat că persoanele care vor participa la această acţiune vor fi premiate, în urma unei tombole susţinute de RoRec, cu: 3 frigidere, 5 cuptoare cu microunde, 5 dvd-uri, 10 cafetiere şi 2 roboţi de bucătărie.

Reamintim că anul trecut, în cadrul aceleiaşi acţiuni iniţiate de RoRec în municipiul Suceava, s-au strâns 7 tone de deşeuri electrice şi electronice.


Intră acum și în grupul de