5 pentru 1. Unul pentru tot judetul – Florin SINESCU (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Noul prefect al judetului Suceava, dl Florin Sinescu, a fost instalat, sâmbătă în funcţie, de ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, la manifestare fiind prezenţi cinci foşti prefecţi, parlamentari de Suceava, dar a lipsit preşedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, desi fusese invitat la eveniment.

Noul prefect de Suceava, Florin Sinescu, a spus după învestire că este pentru prima dată după 1989 când în funcţia de prefect al judeţului Suceava este numit un funcţionar public din aparatul propriu al instituţiei.

El a explicat că în calitate de prefect îşi va asuma realizarea obiectivelor cuprinse în noul Program de Guvernare 2012, bazându-se pe respectarea principiilor bunei guvernări, iar obiectivul prioritar pentru următoare perioadă va fi organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale „în mod corect, transparent şi în deplină legalitate”.
Florin Sinescu a mulţumit fostul prefect, Sorin Arcadie Popescu, pentru buna colaborare din perioada mandatului domniei sale.

La rândul său, fostul prefect, Sorin Arcadie Popescu, a declarat că în calitatea pe care a avut-o a apărat proprietatea publică a statului cum ar fi pădurea din administrarea Direcţiei Silvice Suceava, aflată în litigiu, pădurea de pe raza oraşului Broşteni, parcul Şipote, dar a amintit şi de demersul său de a salva echilibrul ecologic de pe pârâul Neagra Broşteni, de a apăra proprietatea privată a localităţilor, cum e islazul din comuna Şcheia şi a avut ca principal scop protejarea interesul general al tuturor sucevenilor.

Fostul prefect a mai arătat că a sprijinit cetăţenii care, uneori, au fost în mod abuziv nedreptăţiţi, cum este cazul persoanelor cu handicap grav şi al însoţitorilor acestora sau, că recent, în calitatea mea de garant al respectării legilor în teritoriu, a promovat o acţiune pentru readucerea în proprietatea publică a statului a unor terenuri vândute ilegal, notând totodată litigiul în Cartea Funciară.

El a subliniat că a avut o colaborare corectă şi onestă cu absolut toate autorităţile locale din judeţ, indiferent de culoarea politică şi a intervenit acolo unde legea nu era respectată, sau a acordat tot sprijinul, în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de fiecare dată, cum a fost şi în cazul inundaţiilor din 2010 soldate cu pagube de aproape 100 de milioane de euro.

El a mulţumit pentru colaborare preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur dar şi primarilor, directorilor de instituţii, sindicatelor pentru atitudinea corectă pe care au avut-o în aceşti ani în realaţia cu prefectul.

Cu acelaşi prilej, ministrul Sănătăţii a învestit şi pe noul subprefect de Suceava, Constantin Harasim, care a luat locul dnei Angela Zarojanu, momentul fiind unul special ptr dl Harasim care îşi sărbătorea chiar ziua de naştere.

Vasile Cepoi a mulţumit în final pentru „eleganţa acestui transfer de atribuţii”.
La învestirea noii conduceri a Prefecturii Suceava au fost prezenţi foştii prefecţi ai judeţului, cu o singură excepţie, a dlui Orest Onofrei, parlamentari de Suceava, directorii instituţiilor deconcentrate din judeţ, dar a lipsit preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Cepoi s-a facut de râs în câteva rânduri după ce a stâlcit câteva nume, a încurcat funcţiile celor prezenţi şi a uitat că se află la Suceava şi nu la Iaşi.

Reamintim că prefectul Florin Sinescu lucrează în administraţia judeţeană din anul 1995, când a fost angajat consilier în Biroul de utilităţi comunale din Consiliul Judeţean Suceava, iar din 1997 până în 2000 a fost şeful Serviciului Coordonarea Serviciilor Publice Deconcentrate din Prefectura Suceava.

În perioada 2000-2010, a fost consilier superior în cadrul Compartimentului Servicii Publice Deconcentrate, Situaţii de Urgenţă şi Ordine Publică din Prefectură, iar din noiembrie 2010 până în prezent a fost şeful Serviciului dezvoltare economică, servicii publice şi autorităţi locale din Prefectură.

Conform ultimei declaraţii de avere depuse în iunie 2011, Sinescu are o jumătate de apartament în care locuieşte împreună cu soţia, cumpărat în anul 2007.

El mai are un autoturism Chevrolet cumpărat în anul 2005 şi un credit de 50.000 de euro cu scadenţa în 2026.

În 2011 a câştigat 36.753 de lei din salariul de şef serviciu în cadrul Prefecturii Suceava.
Fostul prefect de Suceava Sorin Arcadie Popescu a fost instalat în funcţie în februarie 2009.

Constantin Harasim, noul subprefect, are 58 de ani, este membru PNL din anul 2000 şi a fost şeful Gărzii de Mediu Suceava în perioada 2006 – 2009.

El a demisionat în martie 2009 din funcţie, iar până în prezent era comisar superior în cadrul Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii de Mediu.


Intră acum și în grupul de