Anul acesta, se anunta cea mai buna editie a Festivalului Medieval de la Suceava. Manifestarea va beneficia de finantare europeana (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În data de 18 mai s-a semnat contractul de finanţare pentru Proiectul “Perlele Medievale Hotin – Soroca – Suceava”, un proiect care face parte din Programul Operaţional Comun încheiat între Ucraina, Republica Moldova şi ţara noastră.

Potrivit conducerii administraţiei publice locale sucevene obiectivul proiectului este cel de promovare a cetăţilor din localităţile Hotin, Soroca şi municipiul reşedinţă de judeţ, bugetul alocat pentru Suceava fiind de 119.000 de euro din care 101.000 euro reprezintă fonduri europene nerambursabile.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, primarul în exerciţiu al municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că cea mai mare parte din bani va merge pentru pregătirea ediţiei din acest an a Festivalului Medieval fiind vorba de 55.000 de euro, iar restul va fi folosit pentru achiziţionarea de echipamente şi recuzită necesare derulării acestuia.

Ion Lungu a mai spus că în acest sens au fost purtate deja discuţii cu conducerea Muzeului Bucovinei pentru a se identifica necesarul pentru derularea achiziţiei publice.

“Este un proiect important în ceea ce priveşte promovarea potenţialului medieval al Cetăţii de Scaun a Moldovei care se află deja într-un program amplu de reabilitare şi consolidare care va fi finalizat pe parcursul anului 2015 şi cu atât mai mult dorim să punem în evidenţă acest potenţial maxim al municipiului Suceava şi al judeţului”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de