Ploile cazute in ultima perioada au rupt digul de protectie al raului Suceava din Vicovu de Sus (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cantităţile însemnate de precipitaţii căzute în ultima perioadă şi pe raza judeţului Suceava au adus cu ele şi primele probleme, după ce debitele râurilor au cunoscut o creştere semnificativă.

Pompierii suceveni au fost solicitaţi în acest sens să intervină pe parcursul zilei de marţi pe raza satului Laura, oraşul Vicovu de Sus, după ce apele râului Suceava au rupt din digul de protecţie situat pe malul drept în aval de confluenţa cu pârâul Laura.

Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, digul a fost erodat pe o lungime de 60 de metri şi 40% din lăţime, existând pericolul străpungerii acestuia şi inundarea gospodăriilor şi a obiectivelor social-economice din oraşul Vicovu de Sus.

„În cursul zilei de marţi, Grupa operativă a ISU Suceava, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi şi Garda de intervenţie Vicovu de Sus au intervenit pentru a ajuta la consolidarea digului, la acţiune participând şi prefectul judeţului Florin Sinescu în calitate de şef al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai Primăriei, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciului Local pentru Situaţii de Urgenţă Vicovu de Sus, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, lucrători ai Serviciului de Gospodărire a Apelor Suceava şi ai Sucursalei Hidrocentrale Bistriţa”, ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul ISU Suceava.

Pentru consolidarea digului s-au folosit circa 150 metri cubi de arocamente, 3.000 de saci cu nisip şi şapte arbori, iar cu ajutorul unor excavatoare s-au făcut trei breşe în amonte, pentru reducerea debitului de apă în zona digului afectat, întreaga activitate încheindu-se în jurul orelor 22:00.


Intră acum și în grupul de