Amenda de 200 de milioane de lei vechi si 34 de tone de cafea confiscate de inspectorii DJAOV Suceava de la o societate comerciale din judet


Intră acum și în grupul de

Conducerea unei societăţi comerciale din judeţul Suceava a primit o amendă de nu mai puţin de 200 de milioane de lei vechi după un control efectuat de inspectorii vamali din cadrul DJAOV Suceava (Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Suceava).

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Direcţie, controlul efectuat la unitatea economică
a avut ca obiect verificarea modului de achiziţie, deţinere şi comercializare a produselor accizate şi s-a derulat pe parcursul a aproape două săptămâni.

Cu ocazia inventarierii stocului de cafea prăjită existent în gestiunea societăţii pe data de 6 iunie, s-a constatat din documentele puse la dispoziţia echipei de control, că pe parcursul lunii mai a acestui an, unitatea a efectuat două achiziţii intracomunitare, de aproape 34 de tone de cafea prăjită cu o valoare de circa 120.000 de euro, fără a deţine autorizaţia de operator economic cu produse supuse accizelor nearmonizate.

Conform legislaţiei în vigoare, societatea comercială a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus şi confiscarea cafelei achiziţionate.


Intră acum și în grupul de