Barbat de 41 de ani din Bosanci, prins cu permis fals de conducere


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 41 de ani din comuna Bosanci, judeţul Suceava, a crezut că poate înşela vigilenţa organelor de poliţie şi că se poate plimba liniştit cu maşina chiar dacă nu deţine carnet de conducere.

Bărbatul a fost descoperit la volanul maşinii la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică de un echipaj mixt poliţie-jandarmi pe când se deplasa pe strada Humorului din comuna Şcheia.

„La solicitarea poliţiștilor, conducătorul auto a prezentat documentele prevăzute de lege, printre care şi un permis de conducere eliberat de autorităţile spaniole în luna iulie 2009. În urma verificării acestui document, s-a constatat că fizionomia din fotografia aplicată pe permisul de conducere nu corespunde cu cea din actul de identitate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţiru.

În acest sens, conducătorul auto a fost condus la sediul Poliţiei Comunale Şcheia, unde în urma audierilor s-a stabilit că în anul 2009, perioadă în care acesta se afla la muncă în Spania, cu ajutorul unui cetăţean român, a obţinut permisul de conducere în cauză, fără a fi examinat în acest sens de autorităţile spaniole, ci doar efectuând câteva ore de conducere cu un instructor auto autorizat.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi uz de fals, urmând să se dispună procedural.


Intră acum și în grupul de