Peste 1.000 de oameni au participat, duminica, la un miting anti-Basescu, in centrul Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste o mie de persoane au fost prezente pe parcursul după-amiezii zilei de duminică, în centrul municipiului reşedinţă de judeţ, unde au participat la un miting anti-Băsescu.

Manifestarea organizată de USL Suceava a adunat pe lângă participanţii din judeţul nostru la mitingul de amploare de la Iaşi care a avut loc în aceeaşi zi şi numeroşi locuitori din oraş şi simpatizanţi care nu au putut face deplasarea în capitala Moldovei.

Toţi cei prezenţi au strigat lozinci ca „Jos Băsescu!” sau “Ieşi afară javră ordinară!”, purtând totodată pancarte pe care se putea citi, “Te-ai săturat de scandal, vrei o viaţă normală? DEMITE-L”, „Hai la referendum!”, „Ţi-a promis că vei trăi bine! A minţit! DEMITE-L!”, „Din jucător îl facem spectator! – DA la referendum!” sau „DA-l afară pe Băsescu!”.

„Oare cât tupeu îi trebuie unui om, iar de data asta este vorba şi despre un om politic, să vadă că îl huiduie şi îl trimit acasă milioane de oameni, iar el să continue să mintă în mod ordinar, să continue a manipula şi ataca actuala guvernare ca şi cum el ar fi fost în opoziţie de şapte, opt ani încoace. Eu cred că oamenii s-au trezit, iar poporul român nu mai acceptă oameni de acest gen”, le-a spus celor prezenţi la miting, preşedintele liberalilor suceveni, Alexandru Băişanu.

Pe scena amplasată în Parcul steagurilor au urcat toţi preşedinţii organizaţiilor judeţene ale formaţiunilor politice ce alcătuiesc USL-ul, mesajul acestora fiind unul de solidaritate şi de îndemnare ca un număr cât mai mare de oameni să se prezinte pe data de 29 iulie în faţa urnelor de vot, dacă se doreşte demiterea preşedintelui suspendat şi intrarea României în normalitate.

În plus, liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, i-a îndemnat pe oameni să nu-şi piardă speranţa niciodată că nu vor scăpa de Traian Băsescu aşa cum nu şi-au pierdut-o nici atunci când au protestat la temperaturi mult sub cea a îngheţului sau când au fost la vot pentru a alege o nouă conducere pentru administraţia publică judeţeană.

„Ce poate fi mai uşor decât un vot atunci când îl dai responsabil. Traian Băsescu a fost adus în faţa dumneavostră pentru ca poporul să-l judece dacă merită să rămână preşedinte sau trebuie să lase în pace acest popor. Cu toţii trebuie ca duminică să ne prezentăm în faţa urnelor pentru a răspunde la o întrebare simplă: suntem de acord să-l demitem pe preşedintele suspendat? Iar răspunsul nu poate fi decât unul pozitiv!”, a declarat Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de