Si-a dat seama ca e vorba de o inselaciune dar tot a ramas fara aproape 50 de milioane de lei vechi


Intră acum și în grupul de

O familie de bătrâni din municipiul reşedinţă de judeţ a rămas fără aproximativ 50 de milioane de lei vechi după ce persoane necunoscute au încercat să îi înşele pe soţi prin metoda „strainilor ce au o cunostinta in spital si au nevoie de bani romaneşti”.

Cu aceeaşi metodă, pe raza judeţului Suceava poliţiştii s-au mai confruntat anul acesta cu cel puţin încă trei cazuri, autorii nefiind de identificat până acum.

Cu toate că femeia, o persoană în vârstă de 65 de ani, şi-a dat seama la un moment dat că urmeză să fie înşelată, din casa familiei tot au dispărut circa 5.000 de lei după ce, vineri în jurul amiezii, acasă la familia suceveană au venit două persoane, un bărbat şi o femeie, care se dădeau drept străini, ce au fost aduşi de soţul bătrânei, care suferă de „Altzhaimer”, după ce aceştia l-au abordat pe strada Armenească, motivând că au nevoie de bani întrucât şoferul lor a avut un accident.

„După ce au ajuns la domiciliul soţilor, cei doi au purtat discuţii şi cu femeia, vorbind câteva cuvinte româneşti şi solicitându-i să le împrumute 1.500 lei întrucât şoferul de la firma lor a avut un accident în apropiere de Suceava şi se află internat în spital, având un picior amputat. Pentru a câştiga încrederea necunoscuţii i-au prezentat victimei o borsetă plină cu bancnote euro de diferite valori, pe care s-au oferit să i-o lase drept garanţie, până după amiază când urmau să îi returneze suma împrumutată” ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Soţia a fost de acord, iar bărbatul respectiv i-a înmânat o borsetă, pe care reclamanta a încuiat-o cu cheia într-un birou, după care a urcat cu ei la etaj pentru a le da suma solicitată. Întrucât la un moment dat, fiind întrebaţi de victimă, străinii nu au putut preciza numele persoanei accidentate, femeia s-a prins că ceva nu este în regulă deducând din comportamentul celor doi că ar fi vorba de o înşelăciune şi a apelat serviciul 112, însă imediat persoanele respective au coborât scările, părăsind curtea locuinţei.

„Verificând ulterior conţinutul borsetei lăsate de bărbatul respectiv, reclamanta a constatat că aceasta era complet goală. Borseta a fost ridicată de poliţişti, împreună cu o sacoşă conţinând mai multe articole de îmbrăcăminte pe care autorii au abandonat-o în locuinţa soţilor iar pe parcursul cercetărilor, bătrâna a precizat că între timp a constatat şi lipsa sumei de aproximativ 5.000 lei pe care o ţinea într-un plic, în buzunarul interior al unui costum al soţului, ce se afla pe umeraş în şifonier. Din declaraţiile reclamantei reiese că probabil a fost urmărită de unul din cei doi pentru a vedea unde ţine banii, în momentul în care a luat de acolo suma de 1.500 lei cu intenţia de a le-o da acestora, răzgândindu-se ulterior” a mai adăugat Ionuţ Epureanu.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „furt calificat şi tentativă de înşelăciune”, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor şi soluționării procedurale a cauzei.


Intră acum și în grupul de