Viteza a mai facut doua victime pe drumurile din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Două incidente rutiere grave soldate cu doi morţi au fost înregistrate în marţi noapte, pe drumurile din judeţul Suceava.

Din datele obţinute de la purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu, primul accident de circulaţie a fost semnalat în jurul orelor 20:30, pe raza localităţii Zamostea. Aici, un tânăr şofer de 21 de ani din comuna Grămeşti, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 291A, nu a adaptat viteza în curbă, a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat în şanţul din dreapta părţii carosabile, acroşând două podeţe şi lovind din plin un bărbat din localitate ce se deplasa pe acostamentul din dreapta.

Impactul a fost mult prea puternic pentru pietonul în vârstă de 56 de ani, care şi-a pierdut viaţa pe loc, dar în ciuda gravităţii accidentului, atât şoferul cât şi doi pasageri aflaţi în maşină, cu vârsta de 23 şi respectiv 32 de ani, ambii consăteni cu conducătorul auto, au suferit doar răni uşoare ce necesită pentru vindecare cel mult 9 zile de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero şi i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Aproape de miezul nopţii un alt accident de circulaţie a fost înregistrat pe DN 2E, pe raza comunei Cornu Luncii, judeţul Suceava. Din cercetările efectuate de organele de poliţie a rezultat că totul s-a petrecut pe când, un tânăr conducător auto, de 24 de ani, din Mălini, în timp ce conducea autoturismul proprietate cu viteză excesivă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a intrat pe contrasens şi s-a izbit violent de un autocamion care se afla oprit în afara părţii carosabile, în parcarea de pe partea stângă.

La faţa locului, pe lângă poliţişti a fost solicitată şi prezenţa unui echipaj SMURD care l-a scos pe şofer din ghemul de fiare contorsionate în care s-a transformat autovehiculul. Transportat de urgenţă la Spitalul municipal Fălticeni, apoi transferat în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava, unde a rămas internat, tânărul s-a stins din viaţă la aproape două ore după incident.


Intră acum și în grupul de