Rupt de beat, si-a dat foc la apartament cu o tigara uitata aprinsa


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari aparţinând Gărzii de intervenţie Siret au avut parte de două intervenţii dificile pe parcursul zilei de marţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul ISU Suceava, plt.maj. Dan Moroşanu, prima dată, alarma a sunat în jurul orelor 17:20 anunţând izbucnirea unui incendiu la un apartament din oraşul Siret.

„La locul intervenţiei, pompierii au constatat că proprietarul apartamentului, aflat într-o stare avansată de ebrietate, era blocat în apartament, iar de la fereastra bucătăriei ieşea fum. Cu ajutorul scării culisabile, militarii au intrat intrat în apartament pe geam, lichidând incendiul din bucătărie cu mijloace de primă intervenţie, stabilindu-se că totul a pornit de la o ţigară lăsată aprinsă pe masa din bucătărie”, ne-a declarat Dan Moroşanu.

Odată cu lăsarea întunericului, pompierii sireteni au fost chemaţi să intervină la un alt incendiu, în satul Călineşti Cuparenco, judeţul Suceava, izbucnit la o gospodărie particulară. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, ardeau violent acoperişurile de la adăpostul de animale şi de la un depozit de furaje, cu pericol de propagare la clădirile învecinate.

„Intervenţia pompierilor militari s-a încheiat după miezul nopţii, aceştia fiind nevoiţi să mute toate materialele combustibile din zona de ardere, salvând astfel locuinţa proprietarului”, a mai declarat Dan Moroşanu, adăugând că flăcările au transformat în scrum 100 mp de acoperiş, 2.000 de baloţi de fân şi trei metri cubi de cherestea.

În acest caz, incendiul a pornit de la efectul termic provenit de la un bec amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile.


Intră acum și în grupul de