Scoala din Dolhasca in pericol de a fi inghitita de flacari. Afla aici care a fost motivul


Intră acum și în grupul de

Flăcările ameninţau marţi după-amiază să cuprindă o unitate de învăţământ din localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, dar pompierii militari au reuşit să stingă la timp incendiul. Potrivit datelor obţinute de la purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Dan Moroşanu, focul a izbucnit în interiorul unui atelier dezafectat al şcolii.

Pentru stingerea flăcărilor care se manifestau pe o suprafaţă de circa 16 metri pătraţi, arzând deşeuri din material lemnos au intervenit militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Fălticeni. Din primele cercetări, se pare că incendiul s-a produs din cauza scânteilor purtate de vânt, provenite de la un foc făcut în aer liber.

Odată cu lăsarea întunericului şi pompierii militari de la Garda de intervenţie Solca, au fost solicitaţi pentru a localiza şi lichida un puternic incendiu izbucnit în localitatea Pârteştii de Sus, judeţul Suceava.

Aici flăcările înghiţiseră adăpostul de animale al unei ferme şi ameninţau să se extindă la o seră şi la fondul forestier din imediata vecinătate. În ciuda intervenţiei prompte a pompirilor militari incendiula transformat în scrum adăpostul de animale în suprafaţă de 220 de metri pătraţi, 1.200 de baloţi de paie şi trei metri cubi de cherestea. „La acest incendiu cauza probabilă a fost autoaprinderea, elementul favorizant fiind umiditatea ridicată” a mai adăugat Dan Moroşanu.


Intră acum și în grupul de