Scolile din judet sunt un real pericol pentru elevi. Vezi aici ce au descoperit autoritatile judetene!


Intră acum și în grupul de

Comisiile mixte care au verificat stadiul de pregătire a unităţilor şcolare din judeţul Suceava au constatat mai multe situaţii care ar putea pune în pericol siguranţa elevilor cum ar fi toaletele neutilizate din preajma şcolilor care vor fi blocate până când vor fi demolate.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, în urma verificărilor efectuate în şcoli una din problemele identificate în majoritatea localităţilor este că în jurul şcolilor nu sunt amenajate sau reamenajate trecerile de pietoni, acestea fiind fără semnalizare şi presemnalizare „Atenţie copii”.

Un alt aspect semnalat este legat de stivele de lemn de foc din curţile şcolilor şi care pot constitui un pericol pentru siguranţa elevilor şi s-a solicitat conducerilor şcolilor să depoziteze de urgenţă lemnele în magazii.

În timpul controlului au fost identificate grupuri sanitare neasigurate, ce nu sunt utilizate şi s-a solicitat blocarea acestor toalete până la demolarea lor.

În ceea ce priveşte programul „Lapte şi corn”, echipele de inspecţie au constatat
că, în general, unităţile şcolare au asigurate spaţii corespunzătoare, iar personalul a absolvit cursurile de igienă şi au certificate de competenţă, valabile 3 ani.

„În general majoritatea unităţilor de învăţământ verificare sunt în stare bună, cu excepţia acelora care sunt în plin proces de reabilitare. Vom monitoriza cu atenţie remedierea deficienţelor constatate pentru ca actul de învăţământ să nu aibă de suferit”, a declarat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de