Prefectul Sucevei a facut demersuri pentru ca angajatii primariilor din judet sa-si primeasca salariile la timp


Intră acum și în grupul de

Prefectura şi CJ Suceava au cerut asistenţă financiară Guvernului pentru ca angajaţii primăriilor din judeţ să-şi primească salariile la timp, în condiţiile în care 38 de administraţii locale sucevene nu au fonduri pentru plata lefurilor salariaţilor până la finele acestui an.

Potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, plafonul cheltuielilor de personal estimat pentru anul 2012 la primăriile din judeţ este de 543.852.240 lei, iar diferenţa între plafonul actualizat şi necesarul estimat fiind de 5.141.760 lei.

Potrivit unei centralizări întocmite de Prefectură şi Consiliul Judeţean Suceava, până la data de 31 octombrie 2012 s-au achitat drepturi salariale în sumă de 437.889.190 lei, drepturile salariale estimate pentru ultimele două luni ale acestui an fiind de 105.084.010 lei.

Conform sursei citate, un număr de 38 de unităţi-administrativ teritoriale nu deţin în totalitate fondurile pentru plata salariilor până la sfârşitul acestui an, sumele necesare situându-se între 600 de lei şi 2.377.000 lei. „Am înaintat la Guvern situaţia centralizată a cheltuielilor de personal de la nivelul unităţilor administrativ teritoriale în vederea solicitării asigurării finanţării. Urmează ca primăriile din judeţ să primească aceste sume, astfel ca toţi angajaţii să-şi primească salariile la timp”, a precizat Florin Sinescu.


Intră acum și în grupul de