Promotia 2012 a Scolii Militare de Subofiteri de Jandarmi Falticeni a fost incadrata


Intră acum și în grupul de

Ceremonia de absolvire şi acordare a gradului de sergent major a promoţiei 2012 de elevi jandarmi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni a avut loc joi, 29 noiembrie 2012, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei.

Potrivit acesteia, festivitatea a debutat cu prezentarea onorului reprezentantului Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, general de brigadă Adrian ROMANICĂ – şeful Direcţiei Management Operaţional.

„În cuvântul adresat celor prezenţi, comandantul şcolii, colonel Laurenţiu HOPU, a mulţumit tuturor celor care au contribuit la formarea promoţiei 2012 de subofiţeri jandarmi ai şcolii noastre şi le-a urat succes în activitate.

Şeful Serviciului Gestiune Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonel Marcel OSTAFI a dat citire ordinului de acordare a gradului de sergent major şi de numire a şefului de promoţie, seria 2010-2012: sergentul major Ţăruş Andrei.

În continuare, domnul Gheorghe Cotin, reprezentantul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava a punctat importanţa pregătirii permanente a jandarmilor şi le-a urat absolvenţilor să menţină şi să dezvolte trăsături ca determinare, corectitudine, imparţialitate.

În încheierea ceremoniei, domnul general de brigadă Adrian Romanică, şeful Direcţiei Management Operaţional a precizat că este un moment emoţionant şi pentru faptul că vizitează cazarma Fălticeni după 30 de ani. Prin parcursul filelor de istorie peste aceşti ani se realizează cel mai bine implementarea unei reforme deosebit de importante”, relatează Irina Airinei.

„Trebuie să aveţi în vedere două calităţi importante: cea de aplicare a legii şi cea de militar care poartă valenţele rigorii şi pregătirii temeinice. Vă felicit şi vă urez mult succes!”, le-a urat generalul subofiţerilor jandarmi.

În document se mai arată că, începând cu ora 12.30, absolvenţii celor două şcoli de subofiţeri jandarmi au fost repartizaţi în sistem videoconferinţă. Cei 148 de elevi jandarmi din seria 2010-2012 au susţinut proba practică, orală şi scrisă din cadrul examenului de absolvire în perioada 25-28 iunie 2012. Media de absolvire împreună cu media de şcolaritate au format clasamentul realizat în vederea repartiţiei.

Absolvenţii vor fi numiţi în funcţii începând cu data de 1 decembrie 2012 şi urmează să se prezinte la unităţile repartizate în ziua de 3 decembrie.


Intră acum și în grupul de