A ramas fara 10 milioane de lei vechi pentru cateva cupoane CFR pentru pensionari


Intră acum și în grupul de

O bătrână de 79 de ani din comuna Drăguşeni, judeţul Suceava, este prima victimă din acest an a falşilor cumpărători de tichete de deplasare oferite pensionarilor pentru călătoriile pe căile ferate din România. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, femeia a rămas fără agoniseala strânsă cu greutate pe parcursul zilei de vineri, dar şi-a dat seama că a fost furată de toţi banii, de abia luni.

Conform surselor citate, este vorba despre suma de peste 10 milioane de lei vechi pe care falşi cumpărători de cupoane CFR au sustras-o din casa victimei fără ca aceasta să-şi dea seama.

“Din cercetările efectuate, s-a stabilit că la finele săptămânii trecute, pe parcursul zilei de vineri, în jurul orelor 16:00, în timp ce se deplasa din sat spre domiciliu, partea vătămată a fost abordată pe drum de trei persoane, motivând că intenționează să cumpere cupoane de călătorie CFR”, ne-a declarat insp.princ. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

bani

Pentru a fi cât mai credibili în gestul lor, cei trei i-au înmânat bătrânei o bancnotă de 200 lei, pentru a o schimba. Atât au aşteptat şi însoțind-o în locuință, au văzut cu toţii unde îşi ţine femeia banii. „La plecarea din casă unul dintre autori i-a oferit spre vânzare o pătură la un preț redus, motivând să meargă cu ea în spatele casei să-i arate bunul pentru a nu fi văzut de ceilalți, timp în care ceilalți doi autori au intrat în incinta locuinței profitând de lipsa acesteia şi au sustras dintr-un dulap, suma de 1.050 lei”, a mai declarat Ionuţ Epureanu.

Pentru că furtul a fost reuşit şi trebuiau să dispară cât mai repede cu suma sustrasă, şi pentru nu a pierde nici banii înmânaţi anterior bătrânei, autorii au mimat faptul că nu se mai înţeleg la preţ și nu au mai cumpărat cupoanele dorite. Sărmana bătrână nu a crezut nici un moment că ceva necurat a fost la mijloc şi a observat lipsa banilor adunaţi cu greu doar după trei zile distanţă, când a avut nevoie de ceva bani pentru unele cheltuieli personale şi când a văzut că aceştia lipsesc cu desăvârşire. „În cauză s-au dispus măsuri pentru identificarea autorilor săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi recuperarea prejudiciului”, ne-au mai comunicat sursele citate.


Intră acum și în grupul de