Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu a donat un fond de carte studentilor USV


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a marcat marţi, Ziua Culturii Naţionale şi împlinirea a 163 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu printr-o donaţie de carte şi prin depunerea unei jerbe la bustul  poetului, din municipiul Suceava.

ardeleanu donatie carte

Împreună cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Asociația Studenților Creștini Ortodocsi Români (ASCOR) și Revista „Familia Ortodoxă”, parlamentarul democrat-liberal a constituit un fond de carte pe care l-a donat studenților universității sucevene. Potrivit lui Ardeleanu, acesta  conține, printre altele, și texte eminesciene reunite sub titlurile:  „Mihai Eminescu-Cuvinte de suflet” și „Fragmente din publicistica lui Mihai Eminescu” și editate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, dar și un număr de douăzeci de Biblii editate de Patriarhia Română. “Cărțile și revistele au fost așezate chiar de noi  pe rafturile spațiului proaspăt inaugurat, <<Little Free Library>>. Un număr de exemplare a ajuns  și în Biblioteca universității, pentru Sala de lectură <<Mihail Iordache>>”, a declarat deputatul PDL.

Sanda-Ardeleanu a anunţat că acest eveniment este primul dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia va oferi câte o plachetă de versuri eminesciene pentru fiecare din cele 395 de camere studenţeşti din căminele campusului sucevean. Parlamentarul democrat-liberal a precizat că directorul Institutului Cultural Român, Andrei Marga, care a susţinut marţi o conferinţă la universitatea suceveană, a apreciat evenimentul, alături de altele similare din țară.


Intră acum și în grupul de