Doua incendii puse intentionat de un barbat cu afectiuni psihice din localitatea suceveana Humoreni


Intră acum și în grupul de

Spaima a pus stăpânire, luni noapte, pe locuitorii din Humoreni, comuna Comăneşti. Asta după ce două incendii puternice au izbucnit la distanţă de doar 100 de metri unul de altul la două gospodării din localitate, într-un interval scurt de timp. Prima alarmă s-a dat aproape de orele 19:30, când pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Solca au fost chemaţi în ajutor pentru a stinge flăcările ce ameninţau să înghită o întreagă gospodărie din Humoreni.

Militarii deplasaţi la faţa locului au reuşit cu greu să lichideze incendiul în limitele găsite, dar nu înainte ca focul să transforme în cenuşă un adăpost de animale, depozitul de furaje pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, o magazie de lemne, 4 metri cubi de cherestea şi peste o jumătate de tonă de porumb.

incendiu noaptea gospodarie

După mai bine de două ore de luptă cu flăcările, nici nu au apucat bine să strângă furtunurile şi să-şi tragă un pic sufletul pompierii militari pentru că alarma a sunat din nou pentru ei. De această dată, potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, la o distanţă de aproape 100 de metri de prima intervenţie un alt incendiu ameninţa să cuprindă o nouă locuinţă. Doar intervenţia promptă a acestora a făcut ca incendiul să fie lichidat în câteva minute.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, asta şi datorită sprijinului acordat pompierilor militari de voluntarii de la SVSU din Arbore, Botoşana, Caşvana, Cacica şi Todireşti care au intervenit cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Conform surselor citate, incidentele s-au datorat folosirii intenţionate a unei surse de aprindere, dosarul fiind preluat de poliţişti în vederea identificării autorului şi tragerea lui la răspundere.

“În urma activităților informativ operative și de cercetare penală a fost identificat principalul suspect de producerea incendiilor în persoana unui bărbat de 55 de ani din localitate, persoană cunoscută cu afecțiuni psihice”, ne-a declarat insp.princ. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Fiind audiat cu privire la cele întâmplate, omul şi-a recunoscut faptele şi le-a pus în cârca faptului că nu şi-a mai luat medicamentele prescrise de circa 4 zile, iar în plus consumase şi băuturi alcoolice deşi medicul îi interzisese. “De asemenea, s-a constatat că în perioada premergătoare incidentelor acesta a amenințat diverse persoane pe motiv că îl bârfesc și îi doresc răul”, a mai adăugat ionuţ Epureanu.

Bărbatul a fost internat la Secția de Neuropsihiatrie Burdujeni, urmând ca dosarul cauzei cu probatoriul administrat să fie prezentat unuităţii de Parchet competente pentru a analiza și dispune cu privire la oportunitatea luării unor măsuri preventive în cauză.


Intră acum și în grupul de