Facturi mai mici la incalzire pentru suceveni, pe luna ianuarie


Intră acum și în grupul de

Directorul de marketing al Termica SA Suceava, Doina Oică, a  estimat că facturile la încălzire pentru luna ianuarie 2013 vor fi, cel mai probabil, mai mici decât în decembrie 2012 întrucât, temperatura exterioară a fost mai ridicată decât în ultima lună a anului trecut. Ea a declarat că preţul gigacaloriei pentru populaţie a rămas neschimbat faţă de anul trecut, la 185,48 de lei. Oică a arătat facturile la energia termică în municipiul Suceava pentru luna decembrie 2012 sunt cu aproximativ 15 la sută mai mari faţă de decembrie 2011 din cauză că în ultima lună a anului trecut temperatura exterioară medie a fost de minus 4 grade Celsius, mult mai scăzută faţă de decembrie 2011, când aceasta a fost de minus un grad Celsius, iar coeficientul de calcul al facturii a fost în decembrie 2012 de 0,09 Gcal/mp de suprafaţă radiantă.

calorifer

Potrivit directorului de marketing al Termica SA Suceava, în medie, în luna decembrie 2012,  pentru o garsonieră factura la căldură s-a situat în jurul valorii de 100 de lei, cei care stau în apartamente cu două camere au plătit în jur de 167 de lei, la apartamente cu trei camere factura a fost de aproximativ 217 de lei, în timp ce pentru un apartament cu patru camere factura a fost în jur de 284 de lei. Ea a menţionat că acestea sunt consumurile medii pe sistem, dar locatarii au posibilitatea să consume mai mult sau mai puţin agent termic. În decembrie 2011, pentru o garsonieră factura la încălzire a fost în jur de 85 de lei, pentru un apartament cu două camere de 140 de lei, pentru cele cu trei camere de 180 de lei, iar pentru cele cu patru camere de 240 de lei.

Societatea de termoficare suceveană se confruntă în prezent cu lipsa de fonduri întrucât gradul de încasare al facturilor populaţiei este extrem de scăzut, iar firma ce livrează cărbune a ameninţat cu sistarea furnizării.


Intră acum și în grupul de