Verificari in vederea remedierii deficientelor din programul „Cornul si Laptele”


Intră acum și în grupul de

Comisia judeţeană Suceava privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I – VIII şi preşcolari s-a întrunit, vineri, la sediul Palatului Administrativ. Potrivit prefectului Florin Sinescu, în urma discuţiilor, au fost identificate două tipuri de probleme în ceea ce priveşte modul de producţie, de respectare a standardelor de calitate şi depozitarea produselor incluse în program.  „Am identificat o serie de aspecte unde am vrea să aducem îmbunătăţiri: la producători în ceea ce priveşte ambalarea şi respectarea standardelor prevăzute în actul normativ care reglementează acest program naţional şi la unităţile şcolare în ceea ce priveşte spaţiile de depozitare al produselor”, a spus prefectul. El a arătat că o comisie mixtă va verifica aceste aspecte pentru a se putea remedia unele deficienţe în derularea programului „Cornul şi Laptele”.

sinescu sedinta lapte corn

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, o problemă a fost depistată la ambalarea produselor de panificaţie, în unele cazuri acestea fiind ambalate fără a se aştepta să se răcească, iar altele sunt ambalate în plastic fără perforaţie, ceea ce duce la deprecierea produselor. În ceea ce priveşte produsele lactate nu au fost semnalate probleme, a spus prefectul. El a mai arătat că doreşte ca în perioada următoare să fie rezolvate problemele depistate în ceea ce priveşte acest program. De remarcat este că Direcţia de Sănătate Publică a efectuat în cursul anului trecut un număr de 393 de controale desfăşurarea acestui program.

În judeţul Suceava programul  „Cornul şi laptele” se derulează în 821 unităţi şcolare, de această oportunitate beneficiind 16.863 preşcolari, 35.585 elevi din ciclul primar şi 32.359 elevi din ciclul gimnazial.


Intră acum și în grupul de