In doar trei saptamani, aproape 7.000 de permise auto emise la Suceava


Intră acum și în grupul de

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a emis în perioada 1-20 ianuarie 2013, un număr de 6.984 permise,  din care 650 sunt permise emise în urma examinării, iar 6.326 sunt permise emise în urma preschimbării, informează Prefectura Suceava. Potrivit sursei citate, dintre cele 6.984 permise un număr de 1.669 au fost emise pentru femei şi 5.315 pentru bărbaţi, cele mai multe, 3.223 pentru persoane cu vârste între 30 şi 50 de ani.

De la începutul anului, sute de suceveni s-au înghesuit zilnic la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto pentru a-şi schimba permisele până în data de 19 ianuarie, când au intrat în vigoare noile prevederi legale,  motiv pentru care Prefectura Suceava a decis să facă programări online pe site-ul instituţiei.

permis auto

Prefectul a subliniat că şoferii care îşi vor schimba permisele auto după 19 ianuarie, când intră în vigoare modificările la Codul Rutier, vor plăti aceeaşi taxă de 68 de lei, dar vor fi obligaţi să facă vizita medicală şi să obţină un certificat din care să rezulte că nu suferă de boli care îi împiedică să conducă. El a menţionat că vizita medicală se impune numai după expirarea perioadei de valabilitate a permiselor şi nu este necesară pentru eliberarea duplicatelor. Prefectul şi-a exprimat încrederea că schimbările legislative vor responsabiliza şoferii. „Obligativitatea ca şi conducătorii de mopede şi utilaje agricole să posede permis de conducere nu era prevăzută în niciun act legislativ Se întâmplă suficient de multe accidente provocate de scutere, astfel încât se impunea să fie luate măsuri pentru o mai bună disciplinare a acestei categorii de participanţi la trafic”, a precizat Sinescu.


Intră acum și în grupul de