Luna aprilie aduce doua saptamani de control tematic in scolile sucevene


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava se vor afla în luna aprilie 2013, timp de două săptămâni, în şcolile din judeţul Suceava, acolo unde vor efectua un control tematic diferit faţă de anii precedenţi.

Potrivit adjunctului IŞJ Suceava, Gabriela Scutaru, inspectorii şcolari vor efectua un control tematic care va cuprinde asistenţă la orele de curs şi verificarea documentelor din şcoli, atât pentru şcolile gimnaziale, în care se va desfăşura evaluarea naţională, cât şi pentru liceele care vor găzdui desfăşurarea examenului de bacalaureat. „Echipe de inspectori se vor deplasa în şcoli, nu în toate, ci în cele care au obţinut rezultate nesatisfăcătoare la examenele din anul trecut, dar şi la cele care au obţinut rezultate foarte bune.

Gabriela Scutaru ISJ

Noi vom face o selecţie a acestor şcoli, de aşa natură încât, pe parcursul celor două săptămâni să poate fi acoperit un număr cât mai mare de astfel de unităţi şcolare, dar repet, cu asistenţă şi evaluare la clasă”, a declarat Gabriela Scutaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Tot pe parcursul celui de-al doilea semenstru, inspectorii şcolari suceveni mai au programată o săptămână de inspecţie de specialitate, tot la cadrele didactice care predau discipline ce se susţin la examenele naţionale, dar şi o inspecţie tematică obişnuită de final de an, în care vor verifica logistica pentru examenele naţionale, sistemele de supraveghere şi modul în care funcţionează acestea.

Reamintim că în acest semestru, cu scopul unei evaluări inițiale care să permită aplicarea de măsuri remediale în școli, Inspectoratul Școlar va organiza simulări ale probelor de examen în toate unitățile de stat și particulare din județ cu clase terminale gimnaziale și liceale.

Simularea la evaluarea națională va avea loc în perioada 11 – 15 martie 2013.

Examenul de Bacalaureat va avea parte de două simulări, prima, în perioada 18 – 22 februarie 2013, iar a doua, în perioada 13 – 17 mai 2013.


Intră acum și în grupul de