Dan Puric va juca la Suceava in comedia „Idolul si Ion Anapoda”


Intră acum și în grupul de

idolulCasa de Cultură din Suceava va găzdui marţi, 19 februarie 2013, de la ora 19.00, comedia amară despre căutarea fericirii  Idolul şi Ion Anapoda, scrisă de unul dintre cei mai importanţi dramaturgi interbelici, G. M. Zamfirescu, un spectacol oferit de actorii Teatrului Naţional Bucureşti, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii instituţiei sucevene.

Potrivit acestora, din distribuţia spectacolului fac parte DAN PURIC (Ion , un om anapoda) ; ILEANA STANA IONESCU (Stavaroaia, o matusa care nu a renuntat inca la viata) ; ILEANA OLTEANU/ CESONIA POSTELNICU ( Mioara , o nepoata frumoasa si proasta ) ; IRINA COJAR (Frosa, idolul din vis) ; SILVIU BIRIS (Valter, un baiat destept) ; ALEXANDRU HASNAS (Aristotel Matac , un musafir nepoftit) ; AFRODITA ANDRONE (Icu Danicel , o haimana inteligenta) ; ERIKA BAIESU. Regia spectacolului este semnată de Ion Cojar, iar scenografia, de Liliana Cenean şi Ştefan Caragiu.

„Ion-ul lui Dan Puric este sucitul inocent care învaţă să fie „rău’’ ca să se poată adapta oportunismelor din jurul lui. În realitate, duritatea lui e doar de suprafaţă. Irina Cojar personalizează excelent, din detalii: încruntare, mers apăsat, mişcări fruste, o servitoare sărăcuţă cu duhul, care încet-încet devine răţuşca cea frumoasă. Duceţi-vă să vedeţi acest cuceritor spectacol! Veţi pleca încântaţi de ritmul şi umorul special pe care Ion Cojar îl imprimă acestei dulci-amare comedii. Veţi avea palmele încinse de atâta aplaudat! Cum să nu-l aplauzi pe Dan Puric – el e Ion cel Anapoda, desigur! -, care şi cu acest rol ne demonstrează că se joacă, precum un veritabil magician, cu harul lui, scoţând la iveală, cu fiecare rol pe care-l creează, alte şi alte scânteieri de inteligenţă, de spirit, de haz, de originalitate. Toţi sunt excelenţi în spectacol. Şi Ileana Olteanu, şi Irina Cojar, şi Mimi Brănescu, şi Matei Alexandru, şi Afrodita Andone. Dar cu totul extraordinară este Ileana Stana Ionescu, cea care apărea şi în varianta de acum 15 ani a spectacolului, tot în rolul Stăvăroaiei”, transmit reprezentanţii Casei de Cultură Suceava.

Biletele costă 100 lei (80 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi se pot procura de la secretariatul Casei de Cultură din Suceava – intrare B, etaj 1. Relaţii şi rezervări se pot obţine la numărul de telefon: 0230/523.718.


Intră acum și în grupul de