Braconieri surprinsi de paznicul de vanatoare pe cand impuscau rate salbatice


Intră acum și în grupul de

Trei bărbaţi au fost surprinşi luni seară de şeful grupei de vânătoare din Fondul de Vânătoare nr.36 Frătăuţii Noi în timp ce împuşcau ilegal raţe sălbatice. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, incidentul a fost înregistrat aproape de orele 18:00, bărbatul alertând imediat lucrătorii Postului de poliţie Bilca că cei trei bărbaţi necunoscuţi „desfăşoară ilegal activități de vânătoare în fondul pe care îl gestionează”. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au primit de la paznicul de vânătoare două raţe moarte precum şi trei tuburi de cartuşe de vânătoare cu alice.

După ce au fost surprinşi în plină activitate, braconierii au fugit spre râul Suceava, iar la o distanță de circa 1,5 km de locul unde au fost găsite rațele împuşcate, a fost identificat şi autoturismul cu care aceştia se deplasaseră la faţa locului.

rata

„În urma măsurilor întreprinse de polițiști, s-a reușit identificarea celor trei suspecţi ca fiind vorba despre doi tineri de 34 şi respectiv 25 de ani din comuna Vicovu de Jos, iar al treilea de 23 de ani din localitatea Bilca, judeţul Suceava”, ne-au mai comunicat sursele citate.

Probatoriul administrat a stabilit că braconierii s-au deplasat cu autoturismul în comuna Bilca pentru a împuşca raţe sălbatice cu o armă de vânătoare şi muniţie aferentă, deţinută ilegal de cel mai în vârstă dintre ei, iar după ce au fost surprinşi de paznicul fondului de vânătoare, suspecţii au reușit să fugă abandonând la fața locului rațele sălbatice braconate, husa armei, precum și tuburile de la cartușele trase ilegal, fiecare mergând ulterior la domiciliile lor.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală față de posesorul armei, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept și braconaj în formă agravantă”, iar faţă de ceilalţi doi sub aspectul comiterii infracțiunii „braconaj în formă agravantă”.

husa pusca


Intră acum și în grupul de