Prefectul a gasit miliardul de euro atras de Gheorghe Flutur in judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de
Prefectura Suceava monitorizează în judeţ proiecte cu finanţare europeană ale autorităţilor locale în valoare totală de 840 de milioane de euro, a anunţat, vineri, prefectul Florin Sinescu, care a menţionat că 65 de proiecte în valoare de 380 de miloane de euro sunt finanţate prin PNDR.
florin sinescu
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce a monitorizat lunar sau semestrial stadiul derulării proiectelor finanţate din fonduri UE  care se implementează pe teritoriul judeţului, menţionând că în cursul anului precedent, în judeţul Suceava s-au monitorizat un număr de 126 proiecte cu finanţare europeană, implementate cu o valoare totală de aproximativ 840 de milioane de euro. El a menţionat că cele mai multe proiecte, 65,  sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi au o valoare totală de aproximativ 380 de milioane de euro.
Sinescu a mai spus că în anul 2012 au fost semnate un număr de 25 de contracte de finanţare în valoare de 40,321 milioane de euro pentru  refacere şi modernizare infrastructurii rutiere. Întrebat dacă suma de 840 de milioane de euro este cea atrasă de autorităţile locale sucevene prin programe ale Uniunii Europene Sinescu a precizat că este vorba de proiecte finalizate, aflate în derulare sau proiecte aprobate şi pentru care urmează să fie semnate contractele de finanţare.
Preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, a declarat în cursul campaniei electorale locale că a atras în judeţ investiţii care totalizau peste un miliard de euro, mare parte din fonduri ale Uniunii Europene, dar şi de la bugetul de stat.

Intră acum și în grupul de